Escoles post-Covid a Dinamarca: classes en un estadi, al zoo o en un parc d'atraccions

El país pioner a Europa a tornar a posar l'ensenyament presencial en marxa va ser Dinamarca, ja fa un mes

Silvia HerasActualitzat

A Dinamarca, la reobertura de les escoles i, sobretot, la falta d'espai per complir amb el distanciament físic, ha obligat a buscar solucions imaginatives.

Alumnes de quart i cinquè de primària fan les classes a l'estadi de futbol del Copenhaguen per superar la falta d'espai al seu col·legi. Només els han posat una condició: no trepitjar la gespa. Les classes de gimnàstica es fan a les grades i la resta d'assignatures, a les sales VIP.

Fan gimnàstica a les grades de l'estadi sense tocar la gespa

La Ida, de dotze anys, diu que que li agrada molt fer les classes a l'estadi.


"La sala VIP m'agrada molt perquè les cadires són molt còmodes i hi ha mantes per tapar-nos quan llegim fora. És xulo, m'agrada mirar l'estadi".

En Younis, d'onze anys, explica que és molt diferent perquè la seva classe és molt petita i l'estadi és molt gran.

També el zoo i el popular parc d'atraccions Tívoli s'han convertit en escoles improvisades. Un centenar d'associacions culturals, esportives i empresarials han ofert voluntàriament els seus espais.

Dinamarca va ser el primer país de la Unió Europea a reobrir les llars d'infants i la primària el 15 d'abril i s'han convertit en un exemple per a altres països.

La fórmula no té secrets: distància i higiene. Com que no es pot garantir que els nens i nenes mantinguin la distància física, es treballa en grups reduïts d'uns 12 alumnes; "bombolles protectores" en diuen. Els grups arriben en hores separades, mengen separats, i es renten les mans cada hora.

Els nens es renten les mans constantment

El retorn va ser voluntari, però cada vegada s'hi afegeixen més alumnes. La por d'un rebrot, de moment, no s'ha materialitzat. Divendres, per primera vegada, no va morir ni una persona per Covid-19 a Dinamarca.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut