Escoles i instituts sí que podran fer festes de final de curs amb mesures de seguretat

La foto de grup es podrà fer a l'exterior sense mascareta

RedaccióActualitzat

Després de les queixes de les famílies, les escoles i instituts podran fer, finalment, les festes de final de curs. Segons ha pogut saber TV3, el Departament de Salut ha enviat una instrucció als centres educatius perquè puguin fer les celebracions seguint unes mesures de seguretat.

Es recomana que siguin a l'aire lliure. Caldrà que hi hagi 2,5 metres quadrats per persona, amb un màxim de 500, amb l'alumnat inclòs.

Si es fa a l'interior, caldrà que siguin espais ben ventilats. Es recomana que només siguin celebracions amb el grup bombolla, però si està molt ventilat podran coincidir els grups bombolla del mateix curs. Si hi ha famílies, l'aforament màxim serà de 250 persones.

La mascareta és obligatòria a partir dels 6 anys, però els alumnes se la podran treure per fer-se la foto de grup, que haurà de ser a l'exterior.

No estan permesos els àpats, només un pica-pica a l'exterior amb estris individuals i una distància de seguretat d'1,5 metres. Es desaconsella que hi hagi ball.


Comunicat de les famílies per queixar-se

Justament aquest dijous, l'AFFaC (Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya) havia emès un comunicat en què demanava una flexibilització de les mesures que permetés celebrar els comiats de curs.

En el text s'assegura que "el context sociosanitari actual no justifica que se segueixi limitant la participació de les famílies als centres educatius".

Les famílies també lamenten que mentre que en altres sectors s'han relaxat les restriccions, a Educació es mantenen les mateixes que "fa un any, quan començàvem el curs en una situació de risc extrem de rebrot".

I recorden que l'any passat ja no es van poder fer celebracions, després d'un final de curs sobtat, marcat pel confinament i el tancament escolar.

Les recomanacions de salut arriben a poc més de dues setmanes per acabar el curs i quan moltes escoles i famílies ja han fet les celebracions o han buscat alguna alternativa per fer-les a fora dels centres.

Text íntegre de les recomanacions que Salut ha enviat als centres educatius:

 

ARXIVAT A:
Educació Covid-19Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut