Trump durant un acte de campanya a Doral, Florida

"És perillós": The New York Times considera que Trump no és apte per dirigir els Estats Units

El diari diu que l'expresident és "incapaç de liderar" el país i que és una "tragèdia nacional" que el Partit Republicà no tingui un debat intern

"Trump ha mostrat un caràcter indigne de les responsabilitats de la presidència". The New York Times s'ha posicionat rotundament en contra d'un segon mandat de l'expresident dos dies abans que el Partit Republicà el nomeni oficialment com a candidat.

En una editorial publicada aquest dijous, el diari qualifica a Trump de "perillós" tant per les seves paraules com per les accions. "És, senzillament, incapaç de dirigir el país", apunta.

"Ha demostrat una falta de respecte total per la Constitució, l'estat de dret i el poble nord-americà. En lloc d'una visió convincent del futur del país, al senyor Trump el mou una set de poder polític."

Per tot això, The New York Times insta els votants a donar-li l'esquena a les eleccions del novembre i a impedir que accedeixi a un segon mandat.

"Allò que està en joc i la importància de la presidència exigeixen una persona que tingui les qualitats i valors essencials per guanyar-se la nostra confiança i, en tots ells, Donald Trump fracassa", assenyala el consell editorial.

El diari també carrega contra els republicans i lamenta que el partit hagi perdut els "principis" que van guiar l'expresident George H. W. Bush o el senador John McCain.

"Ara serveix els interessos d'un sol home", afegeix, amb uns "valors, temperament, idees i llenguatge que s'oposen al que ha fet gran aquest país".

Pel que fa al debat que hi ha al Partit Demòcrata sobre l'estat de salut de Joe Biden, el NYT creu que és una "tragèdia nacional" que els republicans no hagin tingut una discussió semblant sobre la "ineptitud" de Trump.

Biden ha tret importància als lapsus que ha comès els últims mesos (Reuters/Nathan Howard)

Biden tampoc té el suport del diari

L'article en contra de Trump arriba dues setmanes després d'un editorial més sorprenent: el que demanava la retirada de Biden de la cursa electoral després del mal paper del demòcrata en el primer debat.

"En el debat de dijous, el president necessitava convèncer els nord-americans que està a l'altura de les exigències extraordinàries del càrrec que busca tenir durant un altre mandat. Tot i això, no es pot esperar que els votants ignorin el que és evident: Biden no és l'home que era fa quatre anys."

"És el millor servei que Biden pot oferir a un país al qual ha servit noblement durant tant de temps", concloïa el diari.

Tal com estan les coses, cap dels dos candidats actuals --a falta que els seus partits els nomenin de manera oficial-- compta amb el suport de la prestigiosa capçalera.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Joe BidenEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut