Avió d'Air Canada (Guy Barnea/Pixabay)

Es desperta sola i a les fosques en un avió perquè la tripulació se n'oblida

La passatgera s'havia adormit i es va despertar dues hores després de l'aterratge
Redacció Actualitzat
TEMA:
Aeroports

Era prop de la mitjanit i l'avió feia gairebé dues hores que havia aterrat. Va ser llavors quan Tiffani Adams es va despertar. Havia agafat un vol des de la Ciutat de Quebec fins a Toronto, un trajecte de 90 minuts. Quan es va despertar, l'avió "estava completament a les fosques", i ella estava "congelada" i  lligada al seient amb el cinturó de seguretat. La Tiffani patia ansietat i la situació va ser "terrorífica".

Ho ha explicat la seva amiga, Deanna Noel-Dale, amb qui havia passat el cap de setmana a la Ciutat de Quebec. Havien quedat que la Tiffani la trucaria quan arribés a casa, però en comptes d'això, només va rebre uns missatges de Whatsapp des de dins de l'avió. La Deanna es va pensar que la seva amiga ja era a casa "i tenia un malson", així que la Tiffani va mirar de fer una videotrucada, però la bateria del mòbil se li va acabar quan encara no havia passat ni un minut.

L'amiga va intentar retornar-li la trucada però com que no tenia resposta, va decidir trucar al personal de l'aeroport de Toronto per informar que la seva amiga s'havia quedat tancada a l'avió aparcat a les pistes.

Mentrestant, la Tiffani, que mirava de "gestionar un atac de pànic" també buscava una manera de carregar el telèfon. Va trobar diferents ports USB, però com que l'avió estava apagat, va ser impossible fer-los servir. Va trobar uns comunicadors de ràdio, però també estaven sense bateries. Finalment, va trobar una llanterna elèctrica amb la qual va fer uns "senyals d'auxili" a través de la finestra, però ningú els va veure. Finalment, va aconseguir accionar la porta, obrint les tres baldes. Però "havia de fer un salt de més de 10 metres".


Rescatada per un operari d'equipatges

Va estar buscant una "corda" o qualsevol estri que li permetés saltar des de l'avió, però no va trobar res. Fins que va passar un dels vehicles que porten l'equipatge de l'avió cap a les cintes. L'operari que el conduïa va veure la Tiffani amb les "cames penjant" a la porta de l'avió. Portava una escala, gràcies a la qual la dona va poder baixar de l'avió.

Un cop a l'aeroport, el personal d'Air Canada li va oferir una limusina i un hotel per passar la nit, però ella ho va declinar perquè  "a l'endemà havia d'anar a treballar al matí". O sigui que va trucar a la llançadora perquè la portés fins al seu cotxe.

 

La història, l'ha fet pública la Deanna al Facebook, on ha penjat el que la Tiffani li va explicar. Acaba dient que Air Canada li va trucar l'endemà i també el dimarts, perquè expliqués detalladament la seva versió per fer-ne una "investigació interna", ja que amb els seus controls, s'hauria de poder evitar "que la gent es quedés tancada de nit en un avió".

La Tiffani també diu que des de llavors ha tingut "terrors nocturns" i més d'un cop s'ha llevat amb "ansietat".

ARXIVAT A:
Aeroports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut