Iván Illarramendi i la seva parella

Confirmen la mort del basc Iván Illarramendi, desaparegut des de l'atac de Hamas fa un mes

Illarramendi vivia en un quibuts proper a la Franja de Gaza amb la seva dona, xilena amb arrels israelianes de la qual també s'ha confirmat la mort

Actualitzat

Fonts diplomàtiques han informat que el ciutadà basc, Iván Illarramendi, desaparegut des de l'atac de Hamas el 7 d'octubre, és mort. No s'han donat més detalls sobre les circumstàncies exactes de la mort.

Illarramendi, de 46 anys i nascut a Zarautz, a Guipúscoa, va ser assassinat juntament amb la seva parella, Loren Garcovich, xilena amb arrels israelianes. Tots dos vivien al quibuts de Kissufim, a dos quilòmetres de la Franja de Gaza. 

El dia de l'atac van poder trucar a la seva família per dir-los que hi havia milicians assaltant el quibuts, però no se'n va saber res més. Ara, s'ha sabut que van morir en l'atac, en identificar-se'n els cossos, un mes després.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s'ha mostrat "consternat" per la mort d'Illarramendi i ha traslladat "l'afecte i el condol més sincer" a la família i els amics.

 

La seva mort s'afegeix a la de Maya Villalobo, que va perdre la vida el mateix dia de l'atac de Hamas, del qual justament aquest dimarts es complia un mes. La jove feia el servei militar a l'exèrcit israelià, ja que disposava de la doble nacionalitat, i va morir al quarter militar on es trobava.

 

ARXIVAT A:
Israel envaeix GazaHamas
Anar al contingut