Iván Illarramendi i la seva parella

Confirmen la mort del basc Iván Illarramendi, desaparegut des de l'atac de Hamas fa un mes

Illarramendi vivia en un quibuts proper a la Franja de Gaza amb la seva dona, xilena amb arrels israelianes de la qual també s'ha confirmat la mort
Actualitzat
TEMA:
Israel envaeix Gaza

Fonts diplomàtiques han informat que el ciutadà basc, Iván Illarramendi, desaparegut des de l'atac de Hamas el 7 d'octubre, és mort. No s'han donat més detalls sobre les circumstàncies exactes de la mort.

Illarramendi, de 46 anys i nascut a Zarautz, a Guipúscoa, va ser assassinat juntament amb la seva parella, Loren Garcovich, xilena amb arrels israelianes. Tots dos vivien al quibuts de Kissufim, a dos quilòmetres de la Franja de Gaza. 

El dia de l'atac van poder trucar a la seva família per dir-los que hi havia milicians assaltant el quibuts, però no se'n va saber res més. Ara, s'ha sabut que van morir en l'atac, en identificar-se'n els cossos, un mes després.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s'ha mostrat "consternat" per la mort d'Illarramendi i ha traslladat "l'afecte i el condol més sincer" a la família i els amics.

 

La seva mort s'afegeix a la de Maya Villalobo, que va perdre la vida el mateix dia de l'atac de Hamas, del qual justament aquest dimarts es complia un mes. La jove feia el servei militar a l'exèrcit israelià, ja que disposava de la doble nacionalitat, i va morir al quarter militar on es trobava.

 

ARXIVAT A:
Israel envaeix Gaza Hamas
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut