Sergi Sabrià, president del grup d'ERC al Parlament
Sergi Sabrià, president del grup d'ERC al Parlament (EFE)

ERC planta JxCat i no anirà a l'acte del Consell per la República per "partidista"

Des de la Crida avisen que el gest d'Esquerra trenca l'acord d'investidura entre els dos socis de govern

Nova polèmica entre Junts per Catalunya i Esquerra. Esquerra no assistirà a l'acte del Consell per la República que es farà aquest dissabte entre Brussel·les i Barcelona. 

En una carta firmada per Sergi Sabrià i dirigida a Carles Puigdemont, Esquerra esgrimeix que l'acte és "partidista i interessat" per la proximitat de les eleccions del 14 de febrer, i afegeix que no en comparteixen la intencionalitat. 

A més, també diu que cal preservar l'activitat pública del Consell per la República fins després de les eleccions perquè no sigui utilitzat amb finalitats particulars.

"Malauradament, avui encara no s'ha aconseguit que al Consell s'hi expressi la pluralitat de l'independentisme ni hem reeixit en una estratègia compartida", diu la carta.

 

ERC recorda a la carta que ja va demanar al setembre que calia "preservar" l'activitat pública del CpR fins a després de les eleccions, i que no fos utilitzat amb "finalitats particulars". "Cal protegir-lo de les tensions electorals si ens el creiem de debò i donar-li un reimpuls perquè comenci a donar els resultats que tots esperem", argumenta Sabrià al text.

Des de la Crida avisen que, amb aquest gest, Esquerra trenca l'acord d'investidura entre els dos socis de govern.


Acte fundacional

L'assemblea de representants és l'òrgan de govern del Consell per la República, que s'ha de constituir dissabte amb 121 persones --40 representants elegits, i 81 escollits per lliure concurrència. L'assemblea hauria d'elegir la mesa, ratificar Puigdemont com a president del CpR i debatre l'acció política i el pla de l'ens.

Està previst que s'aprovi un document anomenat "Preparem-nos", que marcarà el full de ruta del mateix Consell, la societat civil i institucions autonòmiques per superar l'impàs de l'1-O. S'hi inclou la confrontació no violenta i la via unilateral per assolir la república,  una estratègia allunyada, ara mateix, de les tesis d'Esquerra. 

En l'assemblea sí que hi participaran representants de la CUP, Democràtes i el PDeCAT. Es reuniran telemàticament entre Barcelona i Waterloo, després que la pandèmia avortés una trobada presencial que s'havia de fer a Argelers. S'espera que la consellera i portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, sigui l'encarregada d'obrir l'acte.

Text íntegre de la carta d'ERC:

 

 

Anar al contingut