La policia va parar el Panda de Giuseppina Molinari a la una de la matinada, quan tornava de casa d'uns amics (iStock)

Enxampen una italiana de 103 anys conduint amb el carnet caducat: "Aniré en bici o en vespa"

Giuseppina Molinari, coneguda com a Giose, s'ha fet cèlebre a les xarxes i ha declarat: "Aniré amb bicicleta o em compraré una vespa"

Redacció / AgènciesActualitzat

"Giose, ets un mite, la número u". "És un perill públic, ningú no hauria de poder conduir a aquesta edat". Són només dos dels milers de comentaris que ha generat una història que bull a les xarxes. La protagonista és la Giose, el sobrenom afectuós de Giuseppina Molinari, de 103 anys

S'ha fet cèlebre perquè dilluns passat, a la una de la matinada, la van detenir mentre conduïa el seu Fiat Panda amb el carnet caducat des de feia dos anys i sense assegurança.

Els fets van passar a Bondeno, una població de la província de Ferrara, al nord d'Itàlia. Molinari hi havia anat a visitar uns amics i se li va fer tard jugant al "burraco", un joc de cartes.

Segons un comunicat de la policia italiana, van rebre una trucada que els informava que un vehicle circulava de manera perillosa pel centre de Bondeno.

Els agents que s'hi van desplaçar, segons cita l'agència AFP, van quedar molt sorpresos quan va descobrir que la conductora havia nascut el 1920.

La dona, segons recull l'informe fet per la patrulla, es va desorientar i va començar a conduir fent voltes pels mateixos carrers. Un cop la van haver multat, els Carabinieri la van acompanyar fins a casa, a Vigarano Mainarda, a uns deu quilòmetres de distància del punt on la van parar.

Giuseppina no s'ha desanimat per la sanció i ha declarat al diari local La Nuova Ferrara: "Faré servir la bicicleta o em compraré una vespa".


Elogis de l'alcalde de Ferrara

La solidaritat i les crítiques amb Giuseppina Molinari es multipliquen a les xarxes socials. La història ha rebut milers de comentaris en tots els sentits, però un dels més destacats és l'elogi que ha fet l'alcalde de Ferrara, Alan Fabbri, a la veterana conductora:

"Sé que no és políticament correcte, però, en comptes d'una multa, jo li donaria una medalla, a la Giose... Sé que no està bé, però és el que em diu el cor... aquesta força interior no la té tothom i em dona esperances per a la meva vellesa!"

Alan Fabbri és un alcalde conegut per les declaracions polèmiques. Representa l'extrema dreta de la Lliga i, el 2019, va ser molt controvertida la seva decisió d'omplir de crucifixos les escoles de la ciutat, al·legant que cal mantenir les tradicions culturals. També ha estat alcalde de Bondeno.
 

Acompanyar-la o comprar-li un microcotxe

Simonetta Malaguti, una veïna de la Giose, ha fet una crida als veïns perquè s'organitzin i l'acompanyin en les anades i vingudes a casa dels amics de Bondeno, perquè no hagi de renunciar a la vida social.

Entre els habitants del seu poble, Vigarano Mainarda, també han sorgit altres propostes com fer una col·lecta per comprar-li un cotxe dels que es condueixen sense carnet.
 

"A aquesta edat, fas el que vols"

Segons publiquen mitjans italians, la Giose ja s'havia manifestat "rebel" en les entrevistes que es van publicar quan va fer 100 anys: "Un cop arribes a aquesta edat, ja fas el que vols", va declarar.

El diari Il Resto del Carlino detalla que Molinari va decidir no casar-se mai, menjar només les coses que li agraden, com ara gelat acabat de fer, i que de jove li encantava nedar dins del canal de Burana.

 

ARXIVAT A:
PolicialItàlia
Anar al contingut