Camions cisterna amb combustible movent-se pel pas de Rafah (Reuters)

Israel nega que hagi permès l'entrada de combustible a Gaza

Ara per ara, l'ONU només ha confirmat l'entrada dels 17 camions carregats d'aigua, menjar i medicaments

RedaccióActualitzat

Un segon comboi humanitari ha entrat aquest migdia a Gaza pel pas de Rafah. En total, han estat 17 camions encapçalats per la Mitja Lluna Roja egípcia, que s'afegeixen als 20 que ja van entrar aquest dissabte.

En un primer moment, també s'han vist 6 camions aparentment carregats amb combustible movent-se pel pas de Rafah.

No obstant, segons la premsa israeliana, el Ministeri de Defensa d'Israel nega que hagi autoritzat l'entrada de combustible a dins de la Franja. De fet, ha reiterat que no permetrà l'entrada de subministraments energètics a Gaza mentre Hamas no alliberi els ostatges.

Ara per ara, l'ONU només ha confirmat la rebuda de 17 camions carregats d'aigua, menjar i medicaments.

 

El combustible s'esgota a la Franja

El combustible és indispensable per als generadors dels hospitals i les ambulàncies. Justament avui l'Agència de l'ONU per als Refugiats Palestins (UNRWA) ha alertat que d'aquí tres dies s'haurà acabat el combustible a la Franja. 

I si no entren més subministraments, deixaran de funcionar els hospitals i la distribució d'aigua. De fet, els metges de Gaza adverteixen que la vida de 130 nadons prematurs corren perill imminent si no arriba més combustible. 

La resta de camions porten, sobretot, aigua, menjar, medicaments i mantes, una ajuda que les Nacions Unides consideren insuficient i que demanen que sigui permanent.

Aquesta nova entrega té lloc l'endemà que s'obrís temporalment el pas de Rafah, l'únic que no controla Israel a la Franja de Gaza.
 

Nous bombardejos sobre Gaza

Mentrestant, Israel ha intensificat els bombardejos sobre Gaza aquesta matinada, que han provocat 266 morts en vint-i-quatre hores. L'exèrcit hebreu assegura que ahir van matar dos comandants d'alt rang de Hamas.

Des que va esclatar la guerra fa dues setmanes, més de 4.600 palestins han mort a Gaza i Cisjordània i també 1.400 israelians. L'exèrcit israelià ha bombardejat aquesta matinada una mesquita de Jenín, a Cisjordània. Asseguren que a dins hi havia terroristes de Hamas i la Jihad. Hi ha almenys dos morts.

Això, mentre es preparen per a una operació militar a gran escala que comportaria l'entrada de tropes al nord de la Franja. Davant la imminència d'aquesta ofensiva terrestre, els soldats israelians prenen posicions a la frontera.

Els efectes dels bombardejos al barri d'Al-Remal, a la Ciutat de Gaza, aquest diumenge (EFE/Mohammed Saber)

Evacuacions al nord d'Israel

També creix la tensió a la frontera d'Israel amb el Líban. Des de fa hores hi ha enfrontaments en aquest punt, entre l'exèrcit israelià i les milícies de Hezbollah. Israel assegura que els seus avions han atacat objectius d'aquest grup i que un dels seus soldats ha mort en un dels combats. Per part de Hezbollah, hi hauria sis combatents morts.

Davant la inestabilitat de la zona, Israel ha fet evacuar 16.000 persones de 14 comunitats properes a la frontera amb el Líban i avisa que la milícia xiïta està arrossegant l'estat libanès a la guerra. Israel també ha bombardejat avui els aeroports d'Alep i Damasc, a Síria, on han mort dues persones.

ARXIVAT A:
Guerra Hamas-Israel
Anar al contingut