L'erupció ha obligat a tancar temporalment la zona (Yellowstone National Park)

Ensurt a Yellowstone per una espectacular explosió hidrotermal

L'incident ha provocat una erupció de pedres i massa rocosa en una zona de gran afluència de visitants

Redacció/agènciesActualitzat

Ensurt al parc nacional de Yellowstone, als Estats Units, arran d'una explosió hidrotermal que ha provocat una erupció de pedres i massa rocosa en una zona de gran afluència de visitants.

Alguns dels turistes que eren al lloc dels fets han captat l'instant amb la càmera.

Les imatges mostren una gran columna de fang i runa que s'enlaira de sobte i obliga els visitants a córrer i buscar refugi:

L'explosió ha tingut lloc aquest dimarts a prop de Sapphire Pool, una piscina d'aigua termal de Biscuit Basin, situada a poc més de tres quilòmetres del famós guèiser Old Faithful, a Wyoming.

Tot i que no hi ha hagut ferits, l'incident ha obligat les autoritats a tancar l'àrea d'esbarjo, segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units (USGS, en la sigla en anglès).


Els geòlegs ho investiguen

"Les explosions hidrotermals són esdeveniments violents i dramàtics que provoquen una ràpida expulsió d'aigua bullent, vapor, fang i fragments de roca", segons l'USGS, que ha detallat que anteriorment s'havien registrat diversos incidents d'aquest tipus al parc.

En un comunicat, l'agència ha afegit que l'explosió no apunta a una erupció volcànica imminent:

"Les dades de monitoratge no mostren canvis a la regió de Yellowstone. L'explosió no reflecteix activitat dins del sistema volcànic, que roman en nivells normals d'activitat."

Ara els geòlegs de l'agència investiguen l'explosió.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut