Un especialista en borsa segueix l'evolució de les cotitzacions a través de pantalles
Les caigudes sobtades de la cotització d'algunes empreses ha protagonitzat l'inici de la jornada als parquets de Nova York (Brendan McDermid/Reuters)

Ensurt a Wall Street: un error tècnic provoca caigudes de prop del 100%

L'empresa del multimilionari Warren Buffet Berkshire Hathaway ha estat una de les principals afectades per l'avaria i ha arribat a ensorrar-se el 99,97%

Caigudes de més d'un 99% a Wall Street. El pitjor malson de molts inversors semblava que s'havia fet realitat aquest matí als parquets de Nova York.

Un error tècnic a l'inici de la sessió d'aquest dilluns a Wall Street ha provocat fortes caigudes de diversos valors. La més sonada, la de Berkshire Hathaway, el hòlding del magnat nord-americà Warren Buffett, que ha caigut un 99,97%. Les accions de classe A de la multinacional, que gestiona diverses empreses filials, han passat de valer 627.400 dòlars a 185 dòlars.

La caiguda sobtada dels valors ha afectat una dotzena d'empreses que cotitzen a la Borsa de Nova York, com ara la minera Barrick Gold, la fabricant de reactors nuclears Nuscale Power, la cadena de restaurants mexicans Chipotle o els laboratoris Abbott.
 

Un ensurt causat per un error tècnic

Tot plegat ha quedat en un ensurt, i és que l'ensorrament de les accions ha estat conseqüència d'un error tècnic que ha fet que les accions deixessin de mostrar-se correctament.

La Borsa de Nova York ha explicat en un breu comunicat que la causa ha estat "un problema tècnic informàtic relacionat amb les bandes LULD". El pla Limit Up/Limit Down (LULD) és un sistema dissenyat per moderar la volatilitat del mercat que impedeix que es realitzin transaccions fora d'uns límits respecte del preu de referència d'una acció.

Des de Wall Street han informat que ja s'ha resolt l'avaria, que ha obligat a parar les cotitzacions de les firmes afectades.

 

ARXIVAT A:
Borsa
Anar al contingut