Barcelona

Ensenyament canvia els criteris de preinscripció per al curs vinent

Desapareix la possibilitat de sumar 40 punts pels germans d'alumnes que estiguin estudiant a escoles adscrites a l'institut on es vulgui entrar

RedaccióActualitzat

El Departament d'Ensenyament canvia els criteris de preinscripció per al curs vinent. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, desapareix la possibilitat de sumar 40 punts pels germans d'alumnes que estiguin estudiant a escoles adscrites a l'institut on es vulgui entrar. Aquesta possibilitat, que havia estat denunciada com a discriminatòria per famílies amb un únic fill, només es donarà en els casos en què hi hagi una única escola adscrita a un únic institut.

A la resta de casos, és a dir, quan hi hagi diverses escoles adscrites a un o diversos instituts, aquests 40 punts ja no es donaran. Jordi Miró, director general d'Atenció a les Famílies i a la Comunitat Educativa, ha justificat el canvi de criteri:

"Fins ara es produïa l'efecte no volgut que un nen que no es bellugava de l'escola de Primària pogués donar punts al nen que anava a l'institut, situació que perjudicava aquelles famílies que només tenen un fill".

El síndic de greuges, que acumula una quarantena de queixes en aquest sentit de famílies amb un únic fill, reclamava des de fa sis anys al departament que fes aquest canvi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut