El grup valencià Smoking Souls asseguren que van firmar la confirmació del concert (Smoking Souls)

"Ens trobaran al carrer": la cultura valenciana, contra els atacs lingüístics de PP i Vox

Denuncien la censura cultural de Vox i PP, com la retirada del nom del fundador d'Al Tall a l'auditori de Torrent i la cancel·lació del concert de Smoking Souls a Elx

Actualitzat

La censura que amb els canvis polítics municipals estan general PP i Vox al País Valencià, ha mobilitzat el món cultural. Després de la retirada de les revistes en català de la biblioteca de Borriana, la suspensió del concert de la banda valenciana Smoking Souls a Elx i la retirada del nom de Vicent Torrent, el fundador del grup Al Tall, a l'Auditori de Torrent, aquest dimecres entitats i el col·lectiu de música en valencià han protestat en aquesta localitat de l'Horta Sud.

Els concentrats han cantat el "Tio Canya", una cançó amb música i text de Vicent Torrent, per protestar contra el que consideren censura del nou govern municipal del PP i Vox:


Borriana, Torrent o Elx són els municipis on s'han produït els últims exemples d'atac lingüístic del govern PP-Vox que, segons ha dit el cantautor Pau Alabajos als Matins de TV3, pensen combatre al carrer.

"El que farem, a part de la protesta que tindrà lloc a Torrent, serà estar atents a qualsevol tipus d'agressió, suspensió, cancel·lació o censura. Ens trobaran al carrer. Eixirem al carrer per mobilitzar-nos o per fer una resposta cívica i del sector cultural."

Missatges de suport i resistència a la censura han estat les mostres de solidaritat del món de la música que han rebut els Smoking Souls després que l'Ajuntament d'Elx, en mans del PP i Vox, ha suspès el concert que tenien contractat el 9 d'agost.

Veus com la del cantautor Feliu Ventura, l'exlíder de la banda Obrint Pas Xavi Sarrià ,i també Gerard Quintana i el grup valencià Cactus, els berguedans Brams, entre molts d'altres, els han donat suport a través de les xarxes. 


Un contracte confirmat el 22 de març

A la banda de música valenciana Smoking Souls estan convençuts que el PP i Vox de l'Ajuntament d'Elx han estat els responsables de cancel·lar el concert que havien de fer i asseguren que tenen una confirmació per escrit del tracte, signat per la seva productora P21cultural, el 22 de març passat, segons el comunicat que han emès.


L'Ajuntament d'Elx insisteix que són acusacions falses

L'Ajuntament d'Elx, per la seva banda, nega els fets i que hi hagués cap contracte firmat. El consistori ha negat l'existència del festival Palmeral Fest, on havien d'actuar, i amenaça d'emprendre accions legals contra el grup perquè considera que han fet falses acusacions en dir que s'havia censurat el concert.


 

ARXIVAT A:
País ValenciàPPVoxMúsicaCultura
Anar al contingut