Alguns participants es van enfrontar a la policia i van cremar un dels seus vehicles
Lieuron

Almenys 5 detinguts i més de 1.600 multes en el desallotjament d'una "rave" a França

La festa ha acabat amb tranquil·litat, però ahir alguns participants es van enfrontar a la policia i van cremar un dels seus vehicles

RedaccióActualitzat

Després de 36 hores de festa, la gendarmeria ha desallotjat els participants de la "rave" il·legal que havia congregat unes 2.500 persones per celebrar la nit de Cap d'Any en unes naus buides de la ciutat de Lieuron, a prop de Rennes, a la Bretanya francesa.

Segons el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, el cas està en mans de la Fiscalia, que ha obert una investigació per l'organització il·legal d'una concentració festiva i per "violència intencionada" contra l'autoritat pública.

La policia ha detectat 1.225 delictes per no respectar les restriccions de la Covid, com ara el toc de queda, a banda d'altres 420 delictes diversos, inclosos 225 relacionats amb el tràfic de drogues.
 

 

El fiscal de Rennes, Philippe Astruc, ha explicat que s'ha pogut comprovar el caràcter retributiu de la festa i també la presència significativa d'estupefaents. Hores després de començar el desallotjament, la policia ha pogut identificar els dos presumptes organitzadors de la festa, que han estat detinguts. També han quedat sota custòdia policial tres persones per tinença de drogues i dues més per ser les propietàries dels equips musicals de la "rave".

El desallotjament ha transcorregut amb tranquil·litat i alguns participants han justificat la seva presència per la falta d'activitats festives des de l'inici de la pandèmia.
 

"Sabíem a què ens arriscàvem, però havíem de fer festa. Fa un any que està tot tancat"

Els participants van ocupar uns hangars que feia mesos que estaven en desús


Ahir, però, alguns participants, procedents de tot França i de l'estranger, es van enfrontar a la policia amb pedres i ampolles en el moment que se'ls volia desallotjar. També van cremar un vehicle policial.

Divendres, la Gendarmeria francesa va intentar impedir sense èxit l'entrada dels participants a la festa. De fet, per no posar en perill els participants i evitar una estampida, la policia va optar per no dissoldre la concentració i només acordonar l'àrea perquè no s'hi sumés més gent.

Les autoritats van enviar socorristes a la festa per distribuir gel i mascaretes i evitar el risc de propagació del virus.
 

Vergonya "pel nostres morts"

El diputat local Florian Bachelier, del partit governant LREM, La República en Marxa, considera que la concentració és "una vergonya per al país, pels ciutadans mobilitzats durant mesos i pels nostres morts".

 

 

Els veïns de la zona descriuen com "espectacular" l'arribada massiva de gent dijous al vespre als hangars de Lieuron, que fa uns mesos estan inactius.

A França, les forces de l'ordre han fet 45.400 controls durant la nit de Cap d'Any i han imposat més de 6.600 multes per no respectar el toc de queda nocturn, vigent per impedir el repunt dels contagis. En total, s'han mobilitzat més de 100.000 policies per evitar aglomeracions.
 

Les autoritats van enviar a la festa socorristes amb gel i mascaretes


Altres festes clandestines amb centenars de participants han estat desallotjades a Marsella i Chelles, a la perifèria de París. Però a la capital, on habitualment tenen lloc concentracions i aldarulls, la nit de Cap d'Any, ha estat més tranquil·la.

França està en risc de patir un brot de l'epidèmia amb prop de 20.000 contagis les darreres 24 hores, segons els últims informes de la sanitat pública francesa. El govern ha decidit que endureix el toc de queda a partir d'aquest dissabte a quinze departaments del país on l'epidèmia ha empitjorat més les últimes setmanes.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut