"Encara vau rebre poc": amenaces dels ultres del 9 d'Octubre després d'estalviar-se la presó

26 dels 28 acusats reconeixen delictes contra l'exercici dels drets fonamentals, agressions i lesions en la manifestació del 2017, en un acord que les acusacions consideren històric
Redacció Actualitzat
TEMA:
País Valencià

Pacte per evitar el judici de 26 dels 28 ultres per les agressions en la manifestació del 9 d'Octubre del 2017 a València. Les acusacions ho consideren un acord històric contra el feixisme.

Han firmat un acord de conformitat amb la Fiscalia, en el qual reconeixen delictes contra l'exercici dels drets fonamentals, agressions i lesions, i accepten penes d'entre un any i cinc mesos i dos anys de presó. Per tant, s'estalvien d'entrar-hi.

També accepten una ordre d'allunyament de 300 metres de les manifestacions i de 100 metres de les entitats que formen la Comissió 9 d'Octubre, organitzadora de la marxa.

Malgrat haver admès els delictes, tal com han captat les càmeres de TV3 a les portes de l'audiència on s'ha celebrat la vista, un dels ultres, dirigint-se a les persones que hi havia concentrades a fora amb el lema "País Valencià antifeixista", ha dit: "Encara vau rebre poc, aquell dia. Ploramiques, que sou uns ploramiques".

Aquest és el moment:


Els dos acusats que no han acceptat l'acord tornaran a la Ciutat de la Justícia i el 4 de març començarà el judici.

El judici als 28 estava previst el setembre passat, però el jutge el va suspendre justament per les desavinences entre acusacions i defenses amb les ordres d'allunyament fixades en un acord que aleshores ja havien acceptat 26 dels 28 acusats. En concret, pel fet que el pacte incloïa l'obligació de no acostar-se a la ciutat de València durant sis mesos.

L'acord ha estat parcial, de 26 dels 28 acusats (3Cat)

La Fiscalia demanava per als acusats --quinze dels quals són membres de grups d'ultradreta, com Ultras Yomus (grup ultra del València Club de Futbol) i Curva Nord--, penes d'entre tres i set anys i mig de presó per delictes d'odi, desordres públics, coaccions, amenaces lleus i lesions.

 

Atacs en la manifestació del 2017

Els fets van passar al centre de la ciutat durant la tradicional manifestació del 9 d'Octubre. Grups vinculats a la ultradreta van agredir periodistes i manifestants, que s'havien concentrat sota el lema "Sí al valencià". Tot plegat, una setmana després del referèndum de l'1 d'Octubre.

Alguns dels investigats van accedir a la tarda a la plaça de Sant Agustí de València, lloc on tradicionalment comença aquesta marxa reivindicativa en favor del valencià, aparentment organitzats, corejant càntics i crits i, en alguns casos, fent la salutació feixista, segons es reflecteix en la interlocutòria de processament.

Imatge d'arxiu del 9 d'Octubre del 2017, en què hi va haver agressions d'ultres

 

Entre ells també hi figura un locutor de televisió i de ràdio, que els dies previs va publicar diferents missatges a les xarxes socials on feia una crida per impedir la manifestació.

ARXIVAT A:
Extrema dreta País Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut