Leslie Van Houten era membre de la secta família Manson quan va matar un empresari i la seva parella l'any 1969

En llibertat una de les assassines del sanguinari clan Manson després de 53 anys a la presó

Va matar dues persones amb altres membres d'una secta liderada per Charles Manson, que va morir el 2017

Actualitzat

Leslie Van Houten va assassinar brutalment dues persones quan tenia 19 anys i formava part de la família Manson, una secta nord-americana sobre la qual pesen encara cinc assassinats més. En aquell moment va ser condemnada a pena de mort, després es va rebaixar a cadena perpètua, i aquest dimarts ha aconseguit la llibertat condicional.

Ha estat 53 anys a la presó i les autoritats penitenciàries no han deixat d'escriure informes sobre el seu bon comportament. En tots aquests anys, només una baralla entre preses. Ha expressat el seu penediment en diverses ocasions i ara, finalment, als 73 anys tornarà a provar la llibertat.

El 10 d'agost de 1969 va participar en l'assassinat d'un empresari de supermercats anomenat Leno LaBiana i la seva parella, Rosemary. Van Houten va cobrir el cap de la dona mentre els seus companys la mataven i quan ja era morta li va clavar encara fins a 16 ganivetades. Després van utilitzar la sang per escriure missatges a les parets.

Leslie Van Houten tenia 19 anys quan va cometre dos assassinats (Wikimedia)

Només un dia abans, membres de la mateixa secta encapçalada per Charles Manson, van matar cinc persones més. Eren l'actriu Sharon Tate, parella del director de cine Roman Polanski, que, a més, estava embarassada de vuit mesos, i quatre persones més que eren a la casa.

Per tot això, el líder de la secta, Charles Manson, i quatre membres més van ser condemnats també a pena de mort, però anys després la pena també es va rebaixar a cadena perpètua. Manson va morir el 2017 als 83 anys per causes naturals.

Manson era fill d'una adolescent alcohòlica i va tenir una infantesa i adolescència turbulentes, entrant i escapant-se de centres d'acolliment de menors. A ell i a un grup de seguidors seus se'ls anomenava La Família.

L'alliberament de Leslie Van Houten ha aixecat polseguera a l'estat de Califòrnia, on ha estat empresonada tot aquest temps. El gabinet del governador de Califòrnia, el demòcrata Gavin Newson, havia dit que això no passaria, que no seria alliberada, però no ha estat així.

Diverses fonts apunten que Van Houten va quedar profundament marcada per la separació dels seus pares quan tenia 14 anys. Va tenir una relació amb un home molt més gran que ella i va començar a consumir drogues i va acabar al ranxo Spahn, al costat de Charles Manson.
 

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut