Vehicle dels Mossos d'Esquadra amb la falsa metgessa a dins sortint de la comissaria de Berga (ACN / Mar Martí)

En llibertat la falsa metgessa de Berga que va treballar en quatre centres diferents

El Col·legi de Metges de Barcelona i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona han anunciat que es personaran com a acusació particular en el cas de la falsa doctora de Berga
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

La falsa metgessa que va treballar set mesos a l'Hospital de Berga ha quedat en llibertat després de negar-se a declarar. Va ser el mateix centre el que va denunciar el cas la setmana passada. Ara haurà de comparèixer cada 15 dies al jutjat.

La policia li atribueix tres delictes d'intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d'estat civil. A més, se li ha retirat el passaport i se li ha prohibit sortir de l'estat.

Fins al moment s'ha confirmat que la dona, de 31 anys i veïna de Torelló, ha treballat en quatre centres hospitalaris, entre els quals hi ha el de Berga, l'Hospital Universitari Dexeus, una clínica de Girona i també va formar part del quadre mèdic d'una empresa de prevenció de serveis sanitaris.

L'arrestada feia informes amb la firma digital d'un altre facultatiu i utilitzava el seu número de col·legiat. A més, va falsejar el resguard de pagament del títol de graduada en Medicina a la Universitat de Girona.

En roda de premsa, els responsables de l'Hospital de Berga van reconèixer "irregularitats importants" en la contractació de la falsa metgessa i van assegurar que havien acomiadat el director de Recursos Humans. El centre va assegurar que la dona va estar acompanyada en tot moment per un supervisor, ja que havia explicat que s'havia graduat el 2022. L'hospital va garantir que no van detectar cap queixa per part dels pacients ni cap "escletxa assistencial".


Es personaran com a acusació particular

El cas de la falsa doctora de Berga no acaba aquí. El Col·legi de Metges de Barcelona ha anunciat que es personarà com a acusació particular en el cas.

Per la seva banda, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona també ha anunciat a través d'un comunicat que es personarà en la causa per presumptes delictes d'intrusisme professional i falsedat documental.

A més, en la roda de premsa convocada avui per presentar el calendari vacunal, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha subratllat que és un "cas puntual i sofisticat", però en tot cas cal "extremar les mesures de control en la contractació i, si alguna cosa s'escapa, assumir responsabilitats", ha afegit.

 

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut