Salvador Illa i Lluïsa Moret aplaudeixen drets abans de la reunió de l'executiva
El candidat Salvador Illa i la viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, abans de reunir-se amb la resta de l'executiva del partit (ACN/Mariona Puig)

Illa es compromet l'endemà del sí d'ERC que els acords d'investidura es compliran "íntegrament"

El candidat socialista ja ha comunicat al president del Parlament, Josep Rull, que compta amb els suports per ser investit

RedaccióActualitzat

Salvador Illa es compromet a "complir íntegrament" els acords d'investidura pactats amb els Comuns i Esquerra. Ho ha dit aquest dissabte, després de reunir-se amb l'executiva del partit i l'endemà que la militància d'Esquerra validés el preacord per investir Illa.

El candidat socialista ha reconegut que hi pot haver "inconvenients, dificultats i qüestions sobrevingudes", però ha assegurat que els acords validats per l'executiva del PSC, la militància d'Esquerra i els Comuns "dibuixen un horitzó que vincula el PSC" i el seu compromís és "complir-los íntegrament".

Illa sortia així al pas dels dubtes expressats per dirigents d'Esquerra sobre el compliment dels compromisos. El presidenciable del PSC ha afegit que està "molt satisfet, molt feliç i molt esperançat" pel que considera "dos bons acords".
 

Illa comunica a Rull que té els suports per ser president

Salvador Illa ja ha comunicat al president del Parlament, Josep Rull, que té els suports necessaris per ser investit president de la Generalitat. En la compareixença posterior a l'executiva del partit, Illa ha anunciat que ja s'ha posat en contacte amb el president del Parlament per activar els mecanismes necessaris per a la celebració de la sessió d'investidura.

Poc després, Rull ha explicat a través d'un comunicat que es posarà en contacte amb tots els grups parlamentaris a partir de dilluns, començant pels que tenen previst donar suport a Illa.
 

Finançament singular, "sense perjudicar ningú"

En la seva intervenció pública, Salvador Illa també s'ha referit a la pedra angular de l'acord amb Esquerra, el finançament singular per a Catalunya, que ha rebut crítiques per part de barons del PSOE.

Illa ha assegurat que "Catalunya té dret a un finançament singular" però ha volgut deixar clar que l'acord per a un nou model recaptatori no busca "perjudicar ningú" i que es mantindran "criteris de solidaritat". En aquest sentit, el candidat socialista ha reblat que, en el transcurs de les negociacions, "mai ningú" els ha demanat "prescindir del concepte de la solidaritat".
 

La investidura d'Illa, pendent encara del Jovent Republicà

El suport dels republicans encara manté una incògnita, i és que el Jovent Republicà, l'organització juvenil del partit, ha convocat un Consell Nacional dilluns a la tarda per decidir el posicionament de la seva diputada, Mar Besses, en la investidura d'Illa.

Si el Jovent Republicà, que ha estat crític amb el preacord amb Illa, s'acaba posicionant per una "no" al candidat socialista, la investidura podria quedar compromesa, ja que el vot de la diputada Besses és necessari per aconseguir la majoria.

 

ARXIVAT A:
PSCInvestiduraSalvador Illa
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut