La C-37, el túnel de Bracons, s'ha hagut de tallar (ACN/Gemma Tubert/Xavier Pi)

La neu complica la jornada a les carreteres d'Osona, el Ripollès i la Garrotxa

El temporal ha obligat a tallar la C-17 i la C-37 durant unes hores i també s'han hagut de restringir els camions en un tram de l'Eix Transversal

RedaccióActualitzat

El temporal de neu, que s'ha concentrat a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, Osona i la Selva ha provocat diverses complicacions de trànsit. 

Protecció Civil manté les alertes per neu, vent, estat de la mar i acumulació de pluja. Recomana una mobilitat limitada i portar les cadenes preparades. 

Segons el Servei Català de Trànsit, la majoria d'incidències viàries d'aquest dimarts s'han concentrat a Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Els Bombers han rebut 182 avisos per tot l'episodi de neu, pluja i vent, des de les 8 del matí fins a les 9 del vespre.

Al migdia i a primera hora de la tarda, en molts punts la neu ha deixat pas a la pluja, que s'ha convertit en la protagonista i ha fet fondre part de la neu evitant que es compliqués encara més la circulació.

Totes les incidències viàries en temps real es poden consultar aquí. A les 8 del vespre quedaven una dotzena de trams afectats per la nevada.


Abans de les cinc de la tarda s'ha pogut reobrir el túnel de Bracons, que havia estat tallat unes hores entre Torelló i la Vall d'en Bas.

A la C-17 ha calgut circular-hi amb molta precaució, per presència de neu i gel a la calçada en diversos trams. A mitja tarda, hi ha passat una màquina llevaneu en tots dos sentits i ja no ha calgut dur-hi cadenes ni restringir el pas de camions.

La via s'ha hagut de tallar durant una estona en sentit Barcelona per dos camions accidentats a Tona que ja s'han pogut retirar, i hi ha hagut moltes retencions des de Malla.

Durant la tarda han estat tallades la GIV-5201 entre Arbúcies i Viladrau i la GIV-5411 Arbúcies, a banda de la BV-4024 a Coll de Pal. També la BV-4031 entre Castellar de n'Hug i Toses i la BV-4024 a Guardiola de Berguedà.

La C-17 ha registrat problemes a Osona (ACN/Laura Busquets)

Cadenes o rodes de contacte

Ha estat obligatori l'ús de cadenes per circular en diverses vies, en algunes de les quals s'ha restringit també el pas de vehicles de gran tonatge. 

A 2/4 de 9 del vespre encara calien rodes de contacte o cadenes a la GI-404 a Alp, la C-38 a Sant Joan de les Abadesses, o a la C-28 a Naut d'Aran.

Durant la tarda, s'ha hagut de circular amb cadenes en trams de la C-17 i l'Eix Transversal i en altres vies com l'N-260 entre Riudaura i Ripoll o entre Planoles i Guils de Cerdanya. Altres punts on han estat necessàries han estat Camprodon o la GIV-5223 fins a Beget.

El Servei Català de Trànsit informa minut a minut de totes les afectacions del temporal a la xarxa viària catalana i les pots consultar aquí:


Les nevades també han arribat, amb menys intensitat, al sud del país, a les muntanyes de Prades, la serra del Montsant i el massís del Port.

El Servei Meteorològic de Catalunya avisa de perill moderat en aquestes àrees per la neu, on es poden superar els 10 centímetres de gruix per sobre dels 800 metres.

Per la previsió de més nevades i possibles complicacions a la xarxa viària, al Berguedà, el servei de transport escolar ha retornat a casa seva abans d'hora un total de 82 alumnes de secundària. La mesura s'ha pres per evitar riscos i garantir la seguretat dels alumnes.

Pel que fa a primària, s'han anul·lat dues rutes: la de Castellar de N'Hug a la Pobla de Lillet i la de Saldes fins a Vallcebre, amb un total de 12 estudiants afectats.

La neu ha tenyit de blanc Santa Fe de Montseny (David Marí)

 

ARXIVAT A:
TrànsitMeteorologiaNevades
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut