Sánchez diu que la taula de diàleg es reunirà "segur", però que la pandèmia és prioritària

El president espanyol ha fet balanç del segon any de govern de coalició en una roda de premsa al Palau de La Moncloa

Paula Florit GomilaActualitzat

A punt d'acomiadar aquest 2021 i com és tradicional, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha presentat aquest dimecres l'informe de rendició de comptes del govern de coalició de PSOE i Unides Podem. Un document que ha batejat amb el títol "Complint".

Sánchez s'ha felicitat per haver tirat endavant reformes com la laboral, tancada la setmana passada amb el vistiplau dels agents socials, o la llei de l'eutanàsia.

I ha insistit en una idea: "diàleg, acord i estabilitat". Després, ha demanat a tots els partits que convalidin la reforma laboral al Congrés:

"És de sentit comú que es convalidi en el poder legislatiu un acord que representa la totalitat d'operadors del nostre mercat laboral: empresaris i sindicats. I que, a més, dona resposta a la precarietat i a l'atur estructural."

En aquesta línia, també ha celebrat que els pressupostos generals de l'Estat, aprovats aquest dimarts al Congrés, entrin en vigor el dia 1 de gener, un fet que no passava des del 2014. Amb tot, s'ha mostrat convençut que s'esgotaran els quatre anys de legislatura.

Sobre Catalunya, una referència a la taula de diàleg. Diu Sánchez que "es reunirà segur", però ara "la prioritat de la ciutadania és superar la pandèmia i la recuperació econòmica":

"És lògic i de sentit comú que ara les prioritats urgents siguin altres. Ja els direm quan es reunirà"

Pedro Sánchez aquest dimecres al Palau de La Moncloa
Pedro Sánchez aquest dimecres al Palau de La Moncloa (Europa Press/Eduardo Parra)(Europa Press/Eduardo Parra)


"Més preparats que fa un any" contra la covid

Bona part del discurs l'ha dedicat a la pandèmia. Sánchez ha parlat de la vacunació, quan tot just s'ha complert un any que va arrencar la campanya arreu de l'Estat. Assegura que és un "èxit impressionant" com a "exemple del millor patriotisme".

Sobre l'expansió de la nova variant òmicron, diu: "Avui estem més preparats que fa un any" i afegeix que cal perseverar en l'estratègia que s'ha seguit fins ara i que "ha donat bons fruits". Això passa per la vacunació, la protecció personal i la unitat institucional.

Preguntat per la possibilitat d'escurçar les quarantenes, Sánchez ha apuntat que, per prendre una decisió, s'han de tenir en compte aspectes com "la salut mental o l'activitat econòmica".

ARXIVAT A:
Pedro SánchezMoncloa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut