Les marxes lentes dels tractors provoquen fins a 23km de cua a la C-55, entre Sant Joan de Vilatorrada i Cardona
Les marxes lentes dels tractors provoquen fins a 23km de cua a la C-55, entre Sant Joan de Vilatorrada i Cardona

Marxes lentes a la Catalunya Central i el Pirineu tanquen la setmana de protesta dels pagesos

El sector agrari ha tornat a treure els tractors a algunes carreteres, com la C-16 o la C-55, per continuar posant de manifest el seu malestar

RedaccióActualitzat

Els pagesos han tornat a protagonitzar tractorades als principals nusos viaris que connecten el Pirineu i l'àrea de Barcelona aquest diumenge. Abans d'una nova setmana de mobilitzacions, els agricultors ha fet marxes lentes a diverses carreteres de la Catalunya Central i el Pirineu.

Les dues vies més afectades han estat la C-55 i la C-16.

A la C-16, entre Cercs i Guardiola de Berguedà, la tractorada ha provocat 10 quilòmetres de retencions. La protesta s'ha allargat fins a les nou del vespre, quan la situació s'ha normalitzat.

Marxa lenta de tractors entre Berga i Guardiola de Berguedà
Marxa lenta de tractors entre Berga i Guardiola de Berguedà (ACN/Maria Bélmez)

La marxa lenta a la C-55, a Solsona, ha començat poc abans de les sis de la tarda. Una trentena de tractors han recorregut la via cap a Súria, provocant retencions de fins a 23 quilòmetres, entre Sant Joan de Vilatorrada i Cardona.

Un cop els pagesos han arribat als afores de Manresa i han fet mitja volta, les cues s'han desfet ràpidament.

A la C-53, la marxa lenta dels tractors ha afectat el tram entre Anglesola i Tornabous. Segons els organitzadors han aplegat una cinquantena de tractors de diferents municipis de la comarca de l'Urgell. S'han registrat cues de fins a 7 quilòmetres.

És la protesta que ha acabat més d'hora, abans de les vuit.

Tractorada de pagesos i ramaders entre Anglesola i Tornabous per mostrar el seu rebuig contra les polítiques agràries
Tractorada de pagesos i ramaders entre Anglesola i Tornabous per mostrar el seu rebuig contra les polítiques agràries (ACN/Alba Mort)

Les mobilitzacions han començat aproximadament a les 17:00 en els diversos trams previstos. Han coincidit amb el retorn del cap de setmana a les grans ciutats com Barcelona, cosa que ha provocat que les retencions hagin afectat un nombre més gran de vehicles.

 

"El que volem són canvis i com més aviat millor"

"Hem parlat amb tothom, tots ens han fet bones cares i bones paraules, però el que volem són canvis i com més aviat millor", ha dit Eduard Lledó, portaveu de la pagesia al Berguedà abans de començar la protesta. 

La marxa lenta, segons els organitzadors, "és la mobilització que més encaixa i que menys problemes d'organització comporta en un termini curt de temps".

Amb aquestes noves protestes, els pagesos tancaran una setmana que ha estat històrica pel volum i la participació en les mobilitzacions que van començar dimarts i van continuar dimecres amb una tractorada cap a Barcelona.

 

Més protestes aquesta setmana

Les mobilitzacions continuaran aquesta setmana amb protestes a Mercabarna, al Port de Tarragona i també a l'N-2 a l'alçada de Figueres el dimarts 13 de febrer i amb una macroconcentració a Madrid el 21 de febrer. 

Els agricultors i ramaders han encadenat diversos dies de protestes emulant les mobilitzacions de les últimes setmanes a França i amb l'objectiu de posar de manifest el seu malestar.

El sector agrari reclama suport pels costos desmesurats i els efectes de la sequera i que s'aturin els abusos de la cadena alimentària i es garanteixin preus justos i no per sota de cost. Aquesta demanda també va lligada amb la petició d'acabar amb la competència deslleial de productes importats de fora de la UE.  

Un altre dels pilars de la protesta és la demanda per alleugerir la burocràcia a què han de fer front els agricultors i ramaders. 

ARXIVAT A:
SequeraAgriculturaRamaderia
Anar al contingut