La pagesia avisa que "això no s'acaba aquí" i el govern els emplaça a una altra reunió

El president de la Generalitat i el conseller s'han reunit amb representants dels pagesos que es mobilitzen a Barcelona

RedaccióActualitzat

"La seva reivindicació és la nostra". Amb aquestes paraules ha valorat el conseller David Mascort la trobada que han mantingut ell mateix i el president Pere Aragonès amb diversos representants de la pagesia, que aquest dimecres es manifesta a Barcelona.

"El món de la pagesia i la ramaderia passa per moments molt complicats i segur que tots plegats podem fer les coses millor perquè es puguin guanyar la vida", ha admès el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Mascort ha explicat que en la trobada, que ha començat amb dues hores de retard i ha durat gairebé una hora i mitja, no s'ha entrat en el detall de les propostes, però les dues parts s'han emplaçat a fer-ho en una reunió la setmana vinent o l'altra.

La reunió ha començat cap a les sis de la tarda, amb dues hores de retard (EFE/Quique García)

Segons el conseller, la d'avui "no ha estat una trobada de treball", tenint en compte que molts dels assistents a la reunió han hagut de fer llargs trajectes en tractor durant les últimes hores.

En aquest sentit, ha explicat que el govern ha ofert als pagesos la possibilitat de fer nit amb els tractors a Barcelona, o bé tornar cap al seu municipi amb combois organitzats pels Mossos d'Esquadra, com han fet durant el camí d'anada. Finalment, la gran majoria ha optat per aquesta última opció.


"Això no s'acaba aquí"

Abans d'entrar a Palau, els membres de la plataforma 6F Imma Puigcorbé i Josep Ball-Llosera han posat veu a algunes de les reivindicacions que després han traslladat al govern català.

Així, han demanat gestos del govern català per reduir la burocràcia, un ajornament i una revisió de l'Agenda 2030, que les normatives que s'apliquen aquí també s'apliquin als productes d'importació i que es replantegi el decret de sequera que, apunten, retalla molt més els consums d'aigua al sector primari que al turisme i la indústria.

Una vegada acabada la reunió, Puigcorbé i Josep Ball-Llosera han informat els pagesos concentrats a la Plaça Sant Jaume que govern i representants de la pagesia han concretat una nova reunió:

"Hem estat una hora per repassar un full amb 53 propostes. Ens tornarem a reunir com, on i quan vulguem, això no s'acaba aquí."

Els membres del 6F també han emplaçat els manifestants a decidir, per zones, si marxaven de Barcelona o s'hi quedaven. En el moment de comunicar-ho, alguns dels mobilitzats davant del Palau de la Generalitat han respost al crit de "No volem marxar".

Diversos representants del sector han pres la paraula des de l'escenari instal·lat a davant de la Generalitat (Kike Rincón/Europa Press)
ARXIVAT A:
Pere AragonèsAgriculturaRamaderiaDavid Mascort
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut