La reunió (3Cat)

Mossos i Guàrdia Urbana investigaran junts multireincidents i narcopisos a Barcelona

Els Mossos tindran accés a les càmeres de vigilància gestionades per la Guàrdia Urbana, que alhora podrà consultar el servei automàtic d'identificació dactilar de la policia catalana
Redacció Actualitzat
TEMA:
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana investigaran conjuntament i treballaran amb unitats compartides a la ciutat de Barcelona, especialment pel que fa a la multireincidència --"el punt negre de la seguretat a la ciutat", segons l'alcalde Collboni--, així com els narcopisos i els petits delictes.

És un dels acords que han tancat en la reunió aquest dimecres a l'Ajuntament entre Jaume Collboni i la consellera d'Interior, Núria Parlon, juntament amb els màxims representants dels dos cossos policials.

Segons ha avançat l'alcalde de Barcelona, es crearan unitats especialitzades. En total, seran 120 agents: 60 de la Guàrdia Urbana i 60 dels Mossos.

A més a més, s'ha acordat que els dos cossos compartiran dades policials. Això implicarà que la Guàrdia Urbana tindrà accés a les dades del servei automàtic d'identificació dactilar, que ha de suposar "més agilitat en processos d'identificació"; i els Mossos tindran accés directe a les càmeres de seguretat ciutadana controlades per la Guàrdia Urbana.

Això ha de servir, ha dit Collboni, per millorar l'eficàcia i l'eficiència en les investigacions. En aquesta línia, la consellera Parlon ha subratllat que "és molt important incidir en la dimensió de compartir intel·ligències policials per ser més eficaços en la prevenció i en el combat de determinats delictes".

Pla contra les armes blanques

També preocupen al consistori i al Departament d'Interior l'increment de baralles amb arma blanca, sobretot als llocs d'oci. La titular d'Interior també s'hi ha referit, l'endemà d'anunciar que les pròximes setmanes s'implementarà un pla específic contra aquestes armes. "Ens preocupa, perquè hi ha una tendència en l'espai públic de manera molt preocupant i punyent", ha dit.

Sobre això, Collboni ha afegit: "No permetrem que es normalitzi la tinença d'armes blanques, que no es poden portar".

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra Jaume Collboni Ajuntament de Barcelona
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut