Empúries reobre l'exposició amb 600 objectes arqueològics després de tres anys tancada

El museu monogràfic, que estava en obres des del 2021, reobre amb una mostra sobre l'evolució del jaciment des de la seva fundació, el segle VI aC, i fins a l'edat mitjana

RedaccióActualitzat

El jaciment arqueològic d'Empúries es reestrena aquest cap de setmana amb una renovació del museu monogràfic, que estava en obres des del 2021. La nova exposició permanent sintetitza l'evolució cultural, urbanística, paisatgística i artística de la colònia i posa en relleu la importància del port d'Empúries.

Al Museu Arqueològic d'Empúries, situat a l'Escala, a l'Alt Empordà, s'hi poden veure els 170 mosaics i paviments, així com 600 objectes que s'han anat trobant al llarg dels anys en diverses excavacions.

Les restes d'Empúries s'estenen des del Neolític fins a l'edat mitjana. Entre les últimes troballes, les monedes encunyades pels grecs, que van ser les primeres de la península Ibèrica. El material que s'hi exhibeix és fruit de les excavacions fetes des del segle XIX.

"Empúries. Port de Cultures" ocupa 600 metres quadrats de l'antic museu monogràfic, que s'ha reformat i condicionat per fer-lo accessible. L'exposició permanent s'emmarca en la transformació museogràfica que el Museu Arqueològic de Catalunya va començar fa tres anys i que persegueix fer l'espai més atractiu i captar públics diversos.

ARXIVAT A:
MuseusArqueologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut