Ben Emmerson

Emmerson acusa Espanya de fer com un "estat canalla" i mentir a l'ONU amb els presos

Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

L'advocat Ben Emmerson, que porta el cas dels presos independentistes davant la Unió Europea, ha carregat durament contra Espanya després que el govern de Pedro Sánchez hagi posat en dubte les conclusions del Grup de Treball de l'ONU sobre Detenció Arbitrària.

En un fil de tuits, Emmerson acusa Espanya de ser un "estat canalla" i de mentir a les Nacions Unides. Assegura que les queixes d'Espanya són "desesperades" i nega les acusacions que s'han fet sobre la seva persona i la presumpta relació amb dos membres del grup de l'ONU:


Emmerson explica que no va treballar amb els dos experts que Espanya vol inhibir, tot i que sí que van coincidir com a relators de l'ONU i els seus equips van col·laborar en alguna ocasió:


L'advocat dels presos davant de l'ONU acusa Espanya de mentir "afirmant que la decisió es va filtrar" a la premsa. Emmerson afirma que va ser el govern espanyol qui la va facilitar al diari "El País":


Segons ha explicat al 324.cat el portaveu de l'Alt Comissionat de l'ONU per Drets Humans, Cristophe Peschoux, La conclusió del grup de treball es va enviar al govern espanyol dilluns 27 de maig a les 15.35 i a les parts dos dies més tard.

Per tot plegat, Emmerson qualifica Espanya d'"estat canalla" i assegura que tot quedarà aclarit quan les Nacions Unides ho investigui:


L'advocat acaba amb una al·lusió directa al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui recomana que faci com el Barça i "ataqui la pilota i no el jugador" i demostri "seny polític i maduresa". Assegura que ha d'acceptar el veredicte i "aturar aquest judici estalinista":


ARXIVAT A:
Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut