El nou prototip millora la mobilitat dels astronautes (AFPTV)

Els vestits dels astronautes de la NASA que aniran a la Lluna el 2026, més mòbils i pesants

La missió Artemis vol explorar el pol sud de la Lluna més de 50 anys després de l'última vegada que una expedició va viatjar al satèl·lit terrestre

RedaccióActualitzat

La NASA ha presentat els prototips dels vestits que portaran els astronautes nord-americans per tornar a la Lluna, en la missió Artemis, el setembre del 2026.

Estan pensats per tenir més autonomia i poder comunicar-se millor tant amb el control com amb els companys, i, sobretot, per tenir més mobilitat per poder recollir mostres lunars.

Paromita Mitra, cap de realitat augmentada de la NASA, explica que en la missió Artemis a la Lluna i en futures missions a Mart, volen proporcionar a la tripulació "més autoritat i habilitats per prendre decisions".

En un vídeo publicat per la NASA a les xarxes socials, es poden veure algunes proves de mobilitat del nou prototip.


Un disseny més mòbil, però més pesant

Richard Rhodes, cap de l'equip encarregat del disseny dels vestits de la NASA, explica que en la missió Apollo, els astronautes "tenien dificultats per agafar coses de terra per la manca de mobilitat" i per això s'han centrat a "fer un prototip més mòbil i millorar el rendiment de les articulacions". Paradoxalment, però, les novetats incorporades afegeixen pes al vestit espacial.

David Cohen, enginyer òptic de la NASA, afegeix que el nou vestit "permet recollir més bones mostres i durant més estona". El principal repte de la nova missió serà el fred i és que aquesta vegada els astronautes exploraran el pol sud de la Lluna, una zona ombrívola.

Els vestits presentats per la NASA incorporen millores de comunicació entre els tripulants i el centre de control (AFPTV)

La missió Artemis té com a objectiu tornar a portar astronautes a la Lluna més de 50 anys després de la missió Apollo. Aleshores, els astronautes de la NASA van explorar la zona de l'equador de la lluna.

 

ARXIVAT A:
CiènciaLa LlunaNASA
Anar al contingut