Camp de futbol Pere Gol, a Badalona (Ajuntament de Badalona)
Camp de futbol Pere Gol, a Badalona (Ajuntament de Badalona)
Badalona

Els vestidors de tres camps de futbol de Badalona, tancats per legionel·la

Els camps municipals de Pomar, de Lloreda i el Pere Gol tenen inutilitzades les dutxes per les feines de desinfecció

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Badalona ha prohibit l'ús de les dutxes a tres camps de futbol municipals, el Pere Gol, el de Pomar i el de Lloreda, per la presència de legionel·la als vestidors.

L'alcalde de la localitat, Àlex Pastor, ha començat els tràmits perquè l'empresa municipal Engestur faci el manteniment d'aquestes instal·lacions públiques.

Al camp Pere Gol, una vegada fetes les desinfeccions, s'ha d'esperar un mínim de 15 dies per fer una altra presa de mostres i més analítiques per comprovar l'efectivitat d'aquests tractaments. Tal com marca la llei, el temps mínim per obtenir els resultats de les analítiques és també de 15 dies.


En el cas del camp de Lloreda ja s'està fent el procés de desinfecció. Pel que fa al camp de Pomar, s'està canviant la caldera i l'acumulador d'aigua calenta. Una vegada canviats aquests elements, es podrà desinfectar el vestidor.

D'altra banda, l'Ajuntament està treballant per gestionar la contractació d'uns mòduls de dutxes per instal·lar-los de forma provisional en aquestes tres instal·lacions esportives.

 

L'Ajuntament assenyala el manteniment de les instal·lacions

Davant d'aquesta situació, Pastor ha enviat una carta al gerent d'Engestur, Christian Carneado, on assegura que l'actual model de gestió del manteniment de les instal·lacions esportives "no ha reportat el nivell de qualitat que ens hem d'exigir com a ciutat".

Pastor indica que la voluntat del govern és que sigui l'empresa municipal "qui s'encarregui de fer el manteniment de les nostres instal·lacions".

En la mateixa línia, la primera tinenta d'alcaldia de l'Àmbit de Recursos Interns, Teresa Gonzalez, ha afirmat en una entrevista amb Ràdio Badalona que el govern de la ciutat "ha actuat amb transparència i celeritat".

 


Gonzalez també ha aclarit que "no hi ha cap brot amb persones afectades", i que aquesta situació "s'ha produït per una falta de manteniment i inversions des de fa molts anys" a Badalona.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut