Barcelona

Els veïns del Raval que ocupen la capella de la Misericòrdia mantenen la protesta

No els convenç la proposta que han fet la Diputació i la Generalitat de cedir un solar per fer-hi el nou CAP del barri

RedaccióActualitzat

Els veïns del Raval que ocupen la capella de la Misericòrdia han decidit que mantenen la protesta. No els convenç la proposta que ha fet la Diputació i la Generalitat de cedir un solar per fer-hi el nou CAP del barri.

Aquest divendres, el ple de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat estudiar l'oferta. Aquest vespre, una assemblea veïnal ha decidit fer noves accions de protesta fins al maig, quan se celebrarà un ple municipal. Els veïns afirmen que tenen el suport d'una trentena d'entitats i dels treballadors del CAP.

El ple d'aquest divendres

Debat amb retrets i escepticisme al ple de l'Ajuntament de Barcelona per ubicar el nou CAP Raval Nord en un terreny enganxat al MACBA

El govern d'Ada Colau ha vist com se li capgiraven els plans, i davant els veïns ha acabat retirant de l'ordre del dia el punt per recuperar la capella de la Misericòrdia per acollir l'equipament.

Ho ha fet pressionat per l'oposició, i amb retrets d'electoralisme a ERC i PDeCAT. Un argument que també han fet servir Cs, PSC i PP, per haver esperat fins ara per fer la nova proposta.

Tot i això, finalment els tres grups han votat a favor del punt que han presentat els republicans, perquè l'Ajuntament estudiï la viabilitat del nou emplaçament per acollir el centre sanitari. La CUP hi ha votat en contra i BComú s'ha abstingut. 

La Generalitat creu que la nova proposta pot ser el punt d'inflexió per acabar amb 13 anys d'espera. 

Malgrat l'atapeïda agenda electoral dels pròxims mesos, el govern de Barcelona espera tenir tots els estudis fets abans de les eleccions del maig.  

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut