Una discussió va ser la causa del tiroteig que va acabar amb dues morts durant la revetlla de Sant Joan (ACN/Gerard Vilà)

Els tres adults detinguts pels crims a la Font de la Pólvora, a presó provisional sense fiança

El jutjat considera un dels arrestats autor material dels fets; la dona, inductora, i un tercer detingut, còmplice
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Policial

El jutjat d'instrucció 3 de Girona ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per als tres majors d'edat detinguts dimarts a Granada pel doble crim al barri de Font de la Pólvora de Girona durant la revetlla de Sant Joan.

La magistrada considera un dels arrestats autor material dels fets; la dona, inductora, i el tercer arrestat, còmplice, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

En relació amb els mateixos fets, es va detenir un menor d'edat per a qui el jutjat de menors ha decretat sis mesos d'internament tancat i terapèutic. Segons la investigació, va disparar amb una arma curta contra un altre menor, que va resultar ferit a Girona.

L'operatiu policial dels Mossos d'Esquadra d'aquest dimarts, en coordinació amb la Guàrdia Civil, va tenir lloc a la població de Pinos Puente, on els detinguts tenien vincles familiars, i també es va fer un escorcoll a Alcalá la Real, a Jaén.

Hores després de les primeres detencions, dos sospitosos més van entregar-se a la caserna de la Guàrdia Civil de Granada.


Dotze declaracions i 27 rodes de reconeixement

La setmana passada ja van ingressar a la presó dos homes més, de 23 i 26 anys, que es va entregar en dependències policials a Figueres i que també estan relacionats amb els fets.

Se'ls considera còmplices dels dos assassinats i de dos assassinats en grau de temptativa. També se'ls atribueixen delictes de tinença il·lícita d'armes i amenaces.

La magistrada que dirigeix la investigació ha aixecat el secret de la causa i durant aquest dijous va practicar una dotzena de declaracions i 37 rodes de reconeixement.
 

Tancada la investigació 

Amb les sis detencions que hi ha hagut en total els Mossos donen per tancada la investigació relacionada amb les dues morts violentes.

Els fets es remunten a la nit del 24 de juny, quan, després d'una discussió entre dues dones, un home va fer ús d'una arma de foc de guerra contra diverses persones que estaven celebrant la revetlla al barri de la Font de la Pólvora.

A banda de la mort violenta d'una dona de 44 anys i d'un home de 48, dues persones més van quedar ferides de gravetat. Hores més tard, els investigadors van localitzar l'arma que presumptament s'havia emprat en el crim.

Aquests fets van desencadenar en una espiral de violència entre les famílies de les víctimes i del presumpte agressor, amb incidents tant al barri de la Font de la Pólvora de Girona, com al del costat, Vila Roja, i en altres indrets de les comarques de Girona, amb especial incidència al barri de Sant Joan de Figueres.

Els incidents estaven relacionats amb actes vandàlics i la crema de béns materials i immobles propietat del presumpte autor dels trets.

 

ARXIVAT A:
Judicial Policial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut