Cerdanya Hospital, the first cross-border hospital in Europe
L'Hospital de Cerdanya és l'únic transfronterer a Europa (Guifré Jordan)

Els treballadors de l'Hospital de Cerdanya reclamen un conveni únic per a tot el personal

Denuncien grans diferències laborals i salarials a la plantilla del centre transfronterer perquè alguns empleats depenen del sistema sanitari francès i d'altres del català

Actualitzat

Els treballadors de l'Hospital de Cerdanya denuncien les grans diferències laborals i salarials que hi ha dins la plantilla. El motiu és la singularitat d'aquest centre transfronterer, on es barregen professionals dels dos sistemes sanitaris. Alguns treballen sota el conveni SISCAT, de la sanitat pública catalana, però d'altres tenen contracte de l'estat francès.

Això provoca que els treballadors tinguin condicions laborals o salarials diferents respecte als seus companys. La delegada de Comissions Obreres al comitè d'empresa, Véronique Guitard, reclama un conveni únic per reparar els "greuges" i equiparar-los a tots:

"Al conveni català, els infermers cobren un 35% més que els seus companys francesos. Això són uns 7.000 euros anuals. En canvi, els metges catalans cobren un 50% menys que els francesos. Necessitem igualtat."

Guitard explica que, a banda de les diferències salarials, també tenen condicions diferents d'horaris, un fet que tampoc considera "normal": "Fem la mateixa feina". Per això reclama un conveni únic per a aquest hospital "únic al món".

Per la seva banda, el director de l'hospital, Xavier Conill, assegura que entén la reclamació, però confessa que serà difícil per la complexitat jurídica del centre transfronterer:

"Les solucions les podem tenir molt clares, però requereixen negociació i que tothom ho vegi clar. I recordem que París i Madrid són molt lluny, no només de distància, sinó també conceptualment."

Afegeix que han explorat la possibilitat d'un estatus europeu per als treballadors, però reconeix que "és impossible" i demana flexibilitat a les administracions catalana, francesa i espanyola.

L'Hospital de Cerdanya es regeix per una agrupació europea amb representació dels dos estats i és l'únic hospital transfronterer de tot Europa.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut