La Comissió Europea vol reforçar l'autonomia estratègica d'Europa per no dependre tant dels medicaments que venen de la Xina i l'Índia

Els tests d'antígens a Europa: quant costen i on els venen

A Catalunya no s'ha marcat un preu fix però les farmàcies ja n'estan venent a preus entre 6 i 10 euros, mentre que a la majoria de països europeus són gratuïts
Actualitzat
TEMA:
Covid-19

Ho reclamaven des de fa mesos i aquest dimecres, per fi, moltes farmàcies han començat a vendre tests d'antígens sense recepta. La mesura l'ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat i entra en vigor dijous, però molts establiments s'han avançat un dia i ja les han començat a vendre. El reial decret no marca un preu fix, però la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya diu que el preu oscil·la entre els 6 i els 10 euros. Els farmacèutics diuen, però, que el preu pot anar regulant-se en funció de la demanda.

Els preus a Europa

En molts països europeus, aquest tipus de proves ja estaven disponibles a les farmàcies des de fa mesos. A més, en la majoria són gratuïts: França, Portugal, Alemanya, Regne Unit, Àustria, Suècia, Dinamarca, Finlàndia. A Suïssa ho són, només, per a les persones que no s'han vacunat.

A Espanya s'han de pagar com passa a Itàlia, Bèlgica o Grècia. A Itàlia, el preu oscil·la entre els 6 i els 15 euros, a Grècia costen 5 euros i a Bèlgica, 8.

Mapa del preu dels tests d'antígens a Europa

França

A França, l'Haute Autorité de Santé va autoritzar la venda d'autotests d'antígens el 12 d'abril. Des de llavors, els ciutadans francesos els poden obtenir a les farmàcies gratuïtament.


Àustria

A Àustria, qualsevol persona que hi resideixi, treballi o estudiï pot fer-se el test gratuïtament en una farmàcia. Això sí, tenen un nombre màxim de 5 tests al mes. En aquest cas també són gratuïts només per als austríacs, les persones estrangeres poden obtenir-los pagant.

Bèlgica

A Bèlgica, les farmàcies venen autotests d'antígens sense recepta, el preu ronda els 8 euros, tot i que no hi ha un màxim fixat.

Una capsa d'un test ràpid d'antígens de la Covid-19 en una farmàcia


Alemanya

A Alemanya, des de principis de març, el govern va aprovar que les farmàcies dispensin gratuïtament tests d'antígens, a més a banda de posar-ne a la venda sense recepta a farmàcies, també se'n pot trobar en alguns supermercats.

Itàlia

A Itàlia, des del mes de maig, qualsevol pacient pot fer-se un test sense recepta en una farmàcia, i també en alguns supermercats. El preu oscil·la entre els 6 i els 15 euros.
 


Primers testos que es fan a les farmàcies

A Catalunya, les proves d'automostra s'han de fer a casa i, en cas de positiu, cal comunicar el resultat al Centre d'Atenció Primària. En el primer dia de venda, moltes persones han aprofitat l'oportunitat i ja se n'han fet en alguna farmàcia.

 

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut