Sorpresos dos lladres robant a l'edifici cremat de València
Bombers sanejant la façana cremada (Europa Press/Rober Solsona)

Els sorprenen dins l'edifici cremat a València i els detenen per robatori

La policia local ha detingut els individus que intentaven endur-se aixetes de diversos pisos calcinats

RedaccióActualitzat

La policia local de València ha detingut aquest dimarts dues persones sorpreses de matinada mentre, suposadament, intentaven robar a l'edifici calcinat el 22 de febrer al barri del Campanar, on van morir deu persones.

Poc abans de les dues de la matinada, dues patrulles que feien tasques de vigilància a l'edifici del carrer Poeta Rafael Alberti --on els pisos van quedar totalment arrasats pel foc-- han sentit crits que provenien de dins dels habitatges. Han entrat a inspeccionar-lo i hi han trobat in fraganti dos intrusos a la segona planta.

Tot i que els lladres han fugit corrents, la patrulla de reforç que ha acudit a la zona n'ha interceptat un a pocs metres de l'edifici.

Els agents han passat per emissora la descripció del segon sospitós, a qui han localitzat al carrer de l'Alqueria de Rico.

Els agents han trobat a l'edifici una bossa d'esport dels detinguts, amb diversos jocs d'aixetes, un martell i unes alicates. Els individus acabaven de desmuntar les aixetes d'alguns pisos de la segona i tercera planta.

Els detinguts, de 23 i 51 anys, han passat a disposició judicial.

Sorpresos dos lladres robant a l'edifici cremat de València
Veïns observant l'edifici cremat (Europa Press/Rober Solsona)

Dispositiu de seguretat nit i dia

El dispositiu de seguretat es manté mentre continuen les inspeccions per acabar d'aclarir les causes de l'incendi i de valorar les pèrdues. Tanmateix, s'ha decidit incrementar la vigilància a la zona amb un dispositiu format per agents de la policia local i la Policia Nacional.

A l'edifici sinistrat només hi poden entrar els veïns afectats, acompanyats dels bombers, per retirar les poques pertinences que hi puguin quedar i els vehicles que hi havia estacionats al pàrquing.

Sorpresos dos lladres robant a l'edifici cremat de València
La policia local atén diversos veïns afectats en l'incendi (Europa Press/Rober Solsona)

 

ARXIVAT A:
Incendi València
Anar al contingut