A les eleccions sindicals de l'últim mes hi havia 1300 delegats en joc

Els sindicats independentistes representen el 30% dels empleats de la Generalitat

La Intersindical Alternativa suma el major nombre de delegats en les eleccions sindicals dels treballadors públics que s'han fet l'últim mes

Actualitzat

La IAC, la Intersindical Alternativa, que suma diversos sindicats sectorials, s'ha situat com el més votat i és, per tant, el que més delegats ha sumat.

Hi havia 1.300 delegats en joc i les eleccions sindicals dels treballadors de la Generalitat s'han anat fent l'últim mes a tots els grans col·lectius. 

La Intersindical Alternativa obté majoria entre els administratius i tècnics. Són de llarg els més votats a l'ensenyament i també tenen presència a la sanitat.  

 


Tot i així, asseguren que la seva feina als centres de treball és el que els ha consolidat i intenten defugir les etiquetes polítiques.

Comissions Obreres, que per vots i percentatge hi ha quedat pràcticament empatat, creu que el context polític els ha passat factura.

"S'ha votat més en clau política que per raons estrictament laborals", explica Josep M. Sentis representant de l'Area Pública de CCOO."

Qui hauria capitalitzat una bona part d'aquesta reacció seria la Intersindical, que va convocar la vaga coincidint amb el judici del procés i que ha multiplicat per 10 els seus delegats.

 

 

Tot i això, no ha arribat a obtenir el mínim necessari per ser present a la Mesa de Negociació General de la Funció Pública.

En aquesta taula, on es decideixen les condicions laborals, només hi tindran representació la IAC, Comissions Obreres i la UGT. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut