Alep

Els russos intensifiquen els atacs a Síria poques hores abans de començar la treva

A mitjanit entra en vigor de l'alto el foc que Moscou i Damasc van pactar amb els Estats Units i algunes forces opositores, i del qual queden exclosos Estat Islàmic i altres grups jihadistes

RedaccióActualitzat

L'aviació russa ha intensificat els bombardejos a Síria poques hores abans de l'entrada en vigor de l'alto el foc que Moscou i Damasc van pactar amb els Estats Units i algunes forces opositores. En queden exclosos Estat Islàmic i altres grups jihadistes. L'Observatori Sirià de Drets Humans ha informat que almenys vuit membres d'una mateixa família, entre ells tres menors, han mort la nit passada pels atacs russos, al poble de Qabtan al Yabal, a Alep. Tres civils més han mort en una població pròxima. L'ONG també assenyala que els bombardejos s'han incrementat a la ciutat de Duma, el principal baluard opositor dels afores de Damasc.

El president nord-americà, Barack Obama, alertava aquesta nit davant un excés d'optimisme, perquè diu que queda molta feina per fer i els pròxims dies seran decisius. Obama indica que el món estarà observant el compliment de la treva i reitera que el president sirià, Bashar al-Assad, ha de deixar el poder per aconseguir la pau.

Els termes de l'alto el foc, que ha d'entrar en vigor a mitjanit, els discutiran aquest vespre a Ginebra els disset membres del Grup de Suport Internacional per a Síria. S'espera que un dels participants, l'enviat especial de l'ONU per Síria, Staffan De Mistura, anunciï una data per a la represa de les converses de pau.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut