La mítica banda, en una actuació recent a Berlín, en el marc de la seva gira per celebrar els 60 anys dalt dels escenaris (Reuters/Lisi Niesner)

Els Rolling Stones donen pistes sobre un nou disc amb un enigmàtic anunci en un diari

La mítica banda britànica no treu cap disc d'estudi amb temes propis des del 2005 i seria el primer des de la mort del bateria Charlie Watts
Redacció
TEMA:
Música

Els fans dels Rolling Stones estan emocionats esperant que es confirmi el que fa anys que estan esperant: la publicació d'un nou disc de la banda. L'aparició d'un anunci enigmàtic en un diari de Londres ha despertat tota mena de sospites i esperances.

L'anunci misteriós es va publicar el passat 17 d'agost al diari Hackney Gazette. A la cantonada d'una de les pàgines es promociona l'obertura d'una nova botiga de reparació de vidres anomenada Hackney Diamonds. Aparentment, sembla un anunci normal i corrent, però si pares atenció hi ha diverses referències que apunten directament a la banda de rock britànica.

Sobre el fons vermell destaquen unes lletres blanques que diuen "El nostre amable equip et promet satisfacció. Quan dius dona'm refugi, arreglarem les teves finestres trencades", fent referència a alguns dels èxits més coneguts del grup: "Satisfaction", "Gimme Shelter" i "Shattered".

El misteriós anunci que va aparèixer al diari londinenc Hackney Gazette (Reuters/Hackney Diamonds)

Entre les pistes, hi ha la versió en miniatura del logo dels llavis dels Stones, que apareix com el punt sobre la lletra 'i' a la paraula "diamonds". 

A la part inferior es veu la data de fundació del negoci, l'any 1962, una data que coincideix amb el mateix any en què es va formar el grup anglès. A més, l'anunci també utilitza la mateixa tipografia que van utilitzar en l'àlbum que va publicar el grup el 1978, "Some girls".

També s'hi inclou un número de telèfon. Quan s'hi truca, se sent un missatge automàtic que diu:

"Benvinguts a Hackney Diamonds, especialistes en reparació de vidres: no s'enfadin, arreglin-ho. Inauguració a principis de setembre, Mare Street, E8. Registri's per rebre un avís a www.hackneydiamonds.com. Som-hi!"

Per tot plegat, es creu que el disc podria sortir aquest setembre. Però el que confirma definitivament qui hi ha darrere de tot això és l'aparició el nom de la seva discogràfica, Universal Music Group, al formulari de la web que es mostra.
 

El primer disc amb música original en dues dècades

En publicar-se l'anunci, els fans no han trigat a fer-se'n ressò. El primer va ser el periodista musical fundador de Clash Magazine, Simon Harper, que va publicar les sospites a la xarxa social X, anteriorment Twitter.


Si això fos cert, seria el primer disc amb nova música original des del 2005, amb "A Bigger Bang", i el primer que treuen des del 2016 amb la col·lecció de versions de blues "Blue and lonesome".

A més, també seria el primer des de la mort de Charlie Watts, el bateria del grup, que va morir ara fa dos anys. Alguns dels ritmes que va compondre Watts poden estar en el nou disc: "Diguem-ne que no ho heu sentit tot del Charlie", va dir el guitarrista Keith Richards, en una entrevista a Los Angeles Times.

Precisament el guitarrista ha dedicat una piulada a Watts aquest dijous, quan fa dos anys de la seva mort:


Una campanya de publicitat pendent de confirmació

El nom de la campanya fictícia, "Hackney diamonds", fa referència a un antic argot londinenc per referir-se a "vidres trencats". Els fans creuen que el nom de la botiga misteriosa serà el títol de l'àlbum, que seria el treball d'estudi número 31 de Ses Satàniques Majestats.

A les xarxes socials, la sorprenent campanya ha generat molts comentaris. "Els Rolling Stones s'estan burlant d'ells mateixos", diu un missatge a la pàgina de fans de Facebook The Rolling Stones Sessions. "La publicitat creativa ha començat en aquest nou àlbum tan esperat".

"Soc un d'aquells fans que anhelen música nova, així que no em puc esperar a escoltar l'àlbum. Estic molt emocionat i preparat", va escriure Jack Q Frost Jnr al lloc de missatgeria Reddit.

Tot i això, els representants de la banda encara no han confirmat l'existència de l'àlbum
 

 

ARXIVAT A:
Música Regne Unit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut