Mapa interactiu amb el guanyador del 26M a cada secció censal de Barcelona

Els resultats de les eleccions municipals a Barcelona, carrer a carrer

Mapa interactiu amb la formació vencedora aquest 26M a cada secció censal de la ciutat
Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

Les eleccions municipals de diumenge passat van deixar un mapa de la ciutat de Barcelona molt variat. Analitzant-ho per seccions censals, la ciutat comtal presenta un mapa molt repartit entre el groc d'Esquerra, formació guanyadora dels comicis, el lila de Barcelona en Comú, el vermell del PSC i el taronja de Barcelona pel Canvi-Ciutadans.

En total, els republicans guanyen a 439 seccions censals, els comuns ho fan a 286 i els socialistes a 237. A més distància, la candidatura de Manuel Valls és la força més votada a 89 seccions censals i JxCat ho és a sis, quatre de les quals a Sarrià.

Per últim, el PP continua sent l'opció més votada en una secció censal de Sant Martí de Provençals, un feu dels populars, que hi guanyen gairebé totes les eleccions.

D'altra banda, a 10 seccions censals hi ha un empat en vots entre dues candidatures. En sis ocasions, l'empat és entre les dues forces més votades al conjunt de la ciutat: Esquerra i Barcelona en Comú. Els comuns empaten a dues seccions censals amb el PSC i a una amb Barcelona pel Canvi. L'altre empat és entre Esquerra i Junts per Catalunya.

 

 

 

Al mapa es pot comprovar com la victòria dels republicans a Barcelona es va cimentar sobretot en els seus resultats a l'Eixample i les Corts. Els republicans, però, superen el 20% dels vots a tots els districtes, excepte Nou Barris i Sarrià-Sant Gervasi.

Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i Sant Martí presenten un domini dels comuns, que també guanyen a Gràcia, tot i que en aquest districte s'hi observen força puntets grocs de la candidatura d'Ernest Maragall.

A Nou Barris hi domina clarament el vermell del PSC, pràcticament sense excepció. Només algunes taques liles dels comuns es colen en aquest tradicional feu del PSC, que ha tornat a votar socialista després d'haver optat per Colau a les eleccions de fa quatre anys.

La llista encapçalada per Manuel Valls domina a Sarrià-Sant Gervasi i també és la força més votada en algunes seccions censals de la Dreta de l'Eixample.

 

Aquest és el mapa dels resultats electorals a Barcelona per districtes:

 

 

 

Les dades han estat facilitades per les subdelegacions del govern espanyol a Catalunya i són provisionals. Les geometries de les seccions censals són de l'Institut d'Estadística de Catalunya i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (2018).

Si ets de Barcelona, en aquesta taula pots trobar els resultats d'aquest diumenge al teu districte:

 

Taula electoral, districte per districte

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut