Punta del coet Vulcan Centaur de la missió Peregrine, aquest diumenge a Florida (EFE)

Els responsables de la missió privada cap a la Lluna donen per fet que no hi arribarà

No han pogut solucionar els problemes amb el control dels panells solars i diuen que d'aquí 40 hores la nau es quedarà sense l'energia necessària per allunar

RedaccióActualitzat

Malgrat que l'enlairament d'aquest dilluns des de cap Canaveral va anar força bé, els responsables de la missió Peregrine creuen que no podrà arribar a la Lluna.

El problema va aparèixer poques hores després de l'enlairament: per una avaria la nau no va poder apuntar els panells solars cap al sol de manera estable, i no podia carregar les bateries.

Aquesta matinada de dimarts l'empresa Astrobotic, propietària de la nau, ha admès que això impedirà que la missió es pugui completar i que d'aquí 40 hores ja no podrà mantenir els panells en servei òptim:

"En aquest moment, l'objectiu és acostar el Peregrine el màxim possible a la Lluna abans que perdi la capacitat de mantenir la seva posició orientada al sol i, posteriorment, perdi energia."

 

El mòdul Peregrine tenia al davant un viatge de 46 dies abans d'aterrar a la Lluna el 23 de febrer, i s'hauria convertit així en la primera nau dels Estats Units a fer-ho des del 1972.

Segons Astrobotic, l'avaria consisteix en una fuita en el sistema d'estabilització del mòdul que ha obligat l'empresa a improvisar una solució que no evita que la nau perdi energia.

Malgrat aquest fracàs, la NASA ha assegurat que el mòdul Peregrine té "més eines per explorar l'espai" i que podrà continuar en funcionament malgrat que no pugui baixar a la Lluna.

 

 

ARXIVAT A:
CiènciaEstats UnitsNASA
Anar al contingut