La baixa de preus com el de l'oli d'oliva ha contribuït a la moderació de la taxa (iStock)

Els preus continuen a l'alça, però menys: què puja i què baixa amb l'IPC més moderat de l'any

A Espanya, l'IPC se situa en el 2,3%, gràcies a la baixada del preu dels carburants, i també del d'alguns aliments
Redacció Actualitzat
TEMA:
IPC

El creixement dels preus s'ha moderat aquest mes d'agost. És a dir, els preus pugen, però menys. L'IPC s'ha situat a Catalunya en el 2,4%. Són cinc dècimes menys que al juliol i la xifra més baixa de l'últim any, segons les dades que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística.

Al conjunt d'Espanya, la inflació també ha baixat. Els preus a l'agost han pujat un 2,3%, que són cinc dècimes menys que al juliol i una més que la dada avançada ara fa dues setmanes.

La moderació es deu, en gran part, al preu dels aliments. Malgrat que han pujat un 2,5% en conjunt, això són sis dècimes menys que un mes abans i la taxa més baixa en tres anys. Hi té a veure la baixada dels preus dels olis i greixos, i dels llegums i hortalisses, davant de l'encariment de fa un any.

També ha influït en la baixada de l'IPC l'abaratiment dels carburants i lubricants, que el mateix mes de l'any passat van pujar.

L'IPC subjacent, que no té en compte els preus de l'energia i els aliments frescos, s'ha situat en el 2,7%. És una dècima menys que al mes de juliol.

Amb tot, la xifra de l'IPC s'acosta als objectius del Banc Central Europeu de situar la inflació al 2%. Tot plegat just el dia que el BCE es reuneix i està previst que abaixi els tipus un quart de punt, fins al 4%. 

 

ARXIVAT A:
IPC
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut