a baixada de preu de carburants i d'alguns aliments ha contribuït a moderar la inflació (Pexels/Engin Akyurt)

Els preus continuen moderant el creixement a l'agost, amb una inflació del 2,2%

L'IPC avançat manté la tendència dels últims mesos i, tot i que els preus continuen a l'alça, s'han apujat sis dècimes menys que al juliol

RedaccióActualitzat

La inflació ha continuat baixant a l'agost, seguint la tendència dels últims mesos. Segons les dades de l'IPC avançat que ha publicat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística, aquest mes els preus s'han apujat un 2,2%, sis dècimes menys que al juliol. És la taxa més baixa de l'últim any.

El que més hi ha contribuït han estat les baixades dels preus dels carburants i, en menor mesura, dels aliments, com l'oli, i de les begudes no alcohòliques. Aquest nivell d'inflació ja s'apropa molt a l'objectiu del Banc Central Europeu de situar-la al 2%.

Al juliol la inflació a l'estat espanyol va ser del 2,8%.

A Catalunya, l'IPC també va caure al juliol set dècimes i va deixar l'índex dels últims dotze mesos en el 2,9%. La clau va ser llavors la moderació dels preus dels aliments, l'oci i la cultura i l'abaratiment de l'electricitat.

L'encariment dels preus encadena tres mesos seguits de descensos, després de l'augment dels mesos de març, abril i maig, que van arribar a escalar la inflació fins al 3,6%. La baixada més pronunciada es va produir fa un any, al juny del 2023, quan l'IPC es va quedar en l'1,9%.

Les dades definitives es publicaran el 12 de setembre.

L'oli, entre els productes que han baixat de preu en un any (EPTV/Fabián Simón)
ARXIVAT A:
Economia de butxacaMobilitatAlimentacióIPC
Anar al contingut