Madrid

Els presos electes recolliran les credencials a les Corts vigilats i sense manilles

Aquest dilluns, els diputats electes Junqueras, Sánchez, Rull i Turull i el senador electe Romeva sortiran a primera hora del matí de la presó de Soto del Real fins al Congrés i el Senat

RedaccióActualitzat

No se sap l'hora amb exactitud per motius de seguretat, però els diputats electes Junqueras, Sánchez, Rull i Turull i el senador electe Romeva sortiran a primera hora del matí de la presó de Soto del Real fins al Congrés i el Senat. El trajecte en furgonetes durarà uns tres quarts d'hora

Quan arribin els quatre diputats electes a la cambra baixa, entraran per la rampa del garatge fins al soterrani, on hi ha la comissaria. Allà la Guàrdia Civil, encarregada dels trasllats, cedirà la custòdia a la policia encarregada de la seguretat de l'edifici. 

Policies, segurament vestits de paisà, acompanyaran els presos per l'ascensor i fins a la primera planta, a la sala on es fa la paperassa. Aniran sense manilles.

Dins la sala només hi haurà una càmera del Congrés, que oferirà la imatge realitzada que distribuirà als mitjans. Tot sota control, com també els periodistes, que veuran limitats els seus moviments per cordons de seguretat.

Després es faran la foto reglamentària i tornaran a la comissaria del Congrés, des d'on es retornarà la custòdia a la Guàrdia Civil. 

El senador per ERC Raül Romeva també entrarà per la rampa de la cambra alta. I se seguirà el mateix procediment. 

El Tribunal Suprem, que és qui ha donat permís perquè els presos recullin les credencials, també demana que els tràmits es facin com més aviat millor perquè tornin al centre penitenciari el més aviat possible.

També els nega fer rodes de premsa o que es reuneixin amb els seus assessors.

L'endemà dimarts, en la constitució de les Corts, es farà un procés similar. Tant dilluns com dimarts, el judici al Suprem per l'1-O estarà suspès.

 

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions europees 26MEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut