ELECCIONS 28M

Els partits ja han començat a desgranar el seu programa i a descartar futurs pactes

Comença la campanya per a les municipals del dia 28. A Barcelona, Ada Colau, Jaume Collboni, Xavier Trias i Ernest Maragall són els que tenen més possibilitats de governar, però la incògnita és quins pactes necessitaran i qui pot tenir la clau

RedaccióActualitzat

Ja està en marxa la campanya electoral per escollir els alcaldes dels 947 municipis de Catalunya. Una cursa de quinze dies en què els partits pretenen arribar a la foto-finish del dia 28 en la primera posició o amb possibilitats de pactar per poder decidir qui serà alcalde. 

Una disputa que pren una rellevància més destacada a Barcelona, on les enquestes donen un triple empat tècnic i opcions a una quarta llista per aconseguir l'alcaldia. Aquest divendres, els partits han començat a desgranar el seu programa i a descartar futurs pactes. 

 

Una de les places més disputades, com dèiem, és l'Ajuntament de Barcelona i en aquesta campanya seran recurrents les propostes dels candidats i candidates sobre seguretat, habitatge, neteja i turisme. Són els principals reptes de la ciutat, segons el baròmetre municipal. És, al capdavall, el que opinen els que hi viuen..., que no sempre coincideix amb la projecció exterior de Barcelona.

Sense moure'ns de Barcelona, parlem del cas de l'ocupació al barri de la Bonanova, que, tot i que fa anys que dura, és ara quan alguns partits l'han posat sota el focus. Els Mossos d'Esquadra hi continuen mantenint una presència fixa d'agents per garantir la seguretat de la zona. En la manifestació d'ahir, els Mossos van denunciar 12 persones del grup de contraris a l'ocupació per desobediència a l'autoritat policial. 


Busquem ara les claus d'aquesta campanya electoral a les altres tres capitals catalanes. En cap d'elles les enquestes dibuixen un resultat clar en la primera posició. 

Lleida

Tarragona

Girona

La campanya segur que ens deixarà imatges anecdòtiques que també anirem recollint. Aquest divendres, per exemple, ens hem capbussat en els arxius de TV3 i hem buscat la primera vegada que els candidats i candidates a l'alcaldia de Barcelona van sortir a TV3. Alguns costen de reconèixer.


Les llistes de Bildu

Fora de Catalunya, la presència d'exmembres d'ETA a les llistes de Bildu ha irromput en el primer dia de la campanya electoral. Una associació de víctimes ho ha denunciat a l'Audiència Nacional, que estudiarà si hi ha motius per aquesta demanda. Ha estat el PP el que ha tornat a introduir el terrorisme d'ETA en el debat.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut