Els partits independentistes es comprometen per escrit a no pactar un govern amb el PSC

El PDeCAT, ERC, la CUP i Junts han signat el manifest promogut per Catalans per la Independència

RedaccióActualitzat

Els partits independentistes s'han compromès a no pactar el pròxim govern de la Generalitat amb el Partit dels Socialistes de Catalunya.

Així ho recull un manifest signat pel PDeCAT, ERC, la CUP-G i Junts, on asseguren que no hi haurà cap mena de pacte amb els socialistes "sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes" el 14F.

El text també assenyala que aquestes eleccions són "una oportunitat més per aconseguir la força necessària que permeti poder fer efectiva la república catalana".

 

 

La iniciativa del pacte no és dels quatre partits que s'hi han avingut, sinó de la plataforma Catalans per la Independència, formada per antics integrants del secretariat nacional de l'ANC que van abandonar l'entitat per discrepàncies amb l'actual direcció.

Pel PDeCAT, la CUP-G i Junts han signat el document les caps de llista, Àngels Chacón, Dolors Sabater i Laura Borràs. Per Esquerra, en canvi, ho ha fet Sergi Sabrià.

El pacte també ha rebut el suport de Primàries, formació sense representació parlamentària.

Illa: "És la foto de Colón de l'independentisme"

El candidat del PSC, Salvador Illa, ja ha reaccionat aquest matí, en declaracions a la COPE, a aquest cordó sanitari que ha qualificat de "pacte anti-Illa" i de ser "la foto de Colón de l'independentisme" .

"És un episodi més de la bronca i la confrontació. És un pacte anti-Illa, és la foto de Colón de l'independentisme. És la perpetuació de la confrontació, de l'odi, de la divisió, de la decadència a Catalunya. Perpetuar més del mateix, que ens ha portat a una decadència."

El candidat del PSC s'ha referit a la manifestació que PP, Cs i Vox van fer a la plaça Colón de Madrid contra el govern de Pedro Sánchez, ahir va fer dos anys.

ARXIVAT A:
PDeCATERCCUPJxCatEleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut