Una cua de tractors al seu pas per Tremp (ACN)

Els pagesos treuen els tractors a la carretera amb marxes lentes en l'operació tornada

S'han concentrat a les vies de retorn al Pirineu per protestar contra la situació que viu el sector

RedaccióActualitzat

Aprofitant l'operació tornada del cap de setmana, desenes de tractors s'han mobilitzat aquest diumenge en diferents punts de la demarcació de Lleida per protestar contra les polítiques agràries.

Les protestes dels pagesos s'han concentrat a les carreteres que comuniquen amb la Vall d'Aran, la Ribagorça i Andorra, alentint la circulació.

Els tractors han alentit la circulació dels vehicles a diverses vies (3Cat)

A causa de les marxes lentes, el Servei Català de Trànsit ha informat de retencions de 6,5 quilòmetres a Ponts (Noguera) en direcció a Lleida, de 2,5 quilòmetres a Bassella (Alt Urgell) i de 4 quilòmetres a la Seu d'Urgell. A la C-13, una quinzena de tractors han fet una marxa lenta al Pallars Jussà entre els municipis de la Pobla de Segur i Palau de Noguera.


Més mobilitzacions previstes

Les accions són el preludi de les mobilitzacions que hi ha previstes per a aquest dimarts arreu de Catalunya organitzades per la Plataforma 6-F. Protesten contra la importació de mercaderies, que consideren que fan competència deslleial als productes catalans, i reclamen solucions urgents davant de la greu situació de la pagesia.

Les protestes s'han concentrat a les vies de retorn del Pirineu (3Cat)

Entre les principals peticions dels pagesos hi ha la reducció de la burocràcia, mantenir el gasoil bonificat i una millora dels impostos. A les reivindicacions, també s'hi sumen les restriccions per pal·liar els efectes de la sequera que ha aplicat el govern.

"Sempre hem de pagar els mateixos", es queixen els agricultors i ramaders que, com diu Gerard Cardona, un dels participants del Pallars: "Si el dimarts ens fan cas i s'ofereixen a dialogar mesures, no hi haurà més protestes, però si continua tot igual cada cap de setmana podem estar així", adverteix.

Divendres, també hi va haver diferents marxes lentes per algunes carreteres catalanes com a l'N-230 al Pont de Suert cap a Vielha o a la C-1412b d'Isona cap a Tremp.

Els agricultors francesos s'han mobilitzat els últims dies amb afectacions importants a la frontera i també col·lapsant els accessos a París.

 

ARXIVAT A:
Agricultura
Anar al contingut