Els pagesos buiden camions amb fruita i verdura del Marroc i la donen al Banc dels Aliments

En el tall de l'AP-7, els pagesos de Girona han volgut mostrar així el rebuig a la importació de productes del Marroc per acabar amb el que consideren competència deslleial

RedaccióActualitzat

Els pagesos gironins que tallen l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà han aprofitat per buidar la càrrega dels camions amb fruita i verdura procedent del Marroc perquè la consideren competència deslleial.

Han buidat almenys mitja dotzena de camions que havien quedat atrapats pel tall de carretera i que transportaven tomàquets, mongetes verdes i nabius cap a països com França, Noruega i els Països Baixos. 

Els pagesos han detectat tomàquets cherry provinents del Marroc al tall de l'AP-7 i l'N-II a l'Alt Empordà (3Cat)

Els pagesos han tret els palets de fruites i hortalisses de l'interior dels camions amb l'objectiu de donar-ho al Banc dels Aliments, com ha explicat el membre de Revolta Pagesa i portaveu d'Unió de Pagesos, Jordi Ginebreda.

"Aprofitarem aquests productes per donar-los al Banc dels Aliments, que segur que els rebran amb els braços oberts."

Tres furgonetes de l'entitat s'han desplaçat fins a l'autopista i amb l'ajuda d'una excavadora han anat carregant les fruites i hortalisses.

Els pagesos han buidat un camió carregat de mongetes produïdes al Marroc (ACN)

El sector denuncia competència deslleial 

Regular la importació de productes alimentaris del Marroc és una de les exigències dels pagesos catalans, que hi veuen competència deslleial perquè les normes europees de producció d'aliments són molt més exigents que les marroquines.

Buidar els camions que transporten mercaderia estrangera és una pràctica habitual dels agricultors francesos en les seves protestes i fins ara era molt poc freqüent entre els pagesos catalans. 

ARXIVAT A:
Agricultura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut