Els nous testimonis tomben la coartada del principal sospitós de la mort d'Helena Jubany

Des que es va reobrir el cas a principis d'agost, la família empeny perquè el procés tiri endavant
Redacció Actualitzat
TEMA:
Helena Jubany

Aquest divendres han declarat els quatre testimonis que van portar a reobrir el cas d'Helena Jubany, trobada morta en un celobert a Sabadell l'any 2001 després d'estar dos dies desapareguda. Al juliol la família va demanar formalment la reobertura del procés judicial i a principis d'agost la justícia els ho va concedir.

Dos dels testimonis que declaren avui els han aportat els advocats de la família Jubany, i l'altre a petició de la Fiscalia. Tots tres haurien desmuntat la coartada del principal sospitós del crim i l'única persona investigada pel cas, Santi Laiglesia, que sempre ha mantingut que ell no vivia a la finca on es va trobar el cos sense vida de Jubany.

"Els testimonis d'avui són clarament incriminatoris perquè ubiquen el principal investigat en el lloc i en el moment dels fets", ha afirmat Benet Salellas, l'advocat de la família.

Els nous testimonis asseguren ara que sovint veien sortir de la propietat el sospitós i que a la bústia hi figurava el seu nom. Els testimonis van contactar amb la família de la víctima arran d'una campanya a les xarxes socials després de l'emissió a TV3 del programa "Crims" en què s'explicava aquest cas.

Evitar la prescripció

Aquestes declaracions arriben després que la família denunciés quatre mesos de paràlisi des que es va reobrir el cas. El germà de la víctima, Joan Jubany, va assegurar a finals de novembre que la Policia Nacional, el cos a qui es va encarregar la investigació, no estava duent a terme actuacions de forma proactiva, pendents que el jutjat ordenés les diligències.

Aleshores, Salellas ja va assenyalar que uns dies abans del 4 de novembre, quan estaven previstes aquestes declaracions testificals, van rebre l'avís que per un problema informàtic no seria possible dur-les a terme.

El jurista va afirmar que si no hi havia nous investigats abans del desembre de 2021, es perdria la possibilitat de dur-los a judici per prescripció.

"Dilluns a primera hora presentarem un escrit per demanar que l'encàrrec a la policia judicial sigui immediat, perquè tenim la sensació que anem tard i ens corre el rellotge de la prescripció", ha insistit Benet Salellas aquest divendres.

ARXIVAT A:
Policial Helena Jubany
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut