Més de mig miler de denúncies contra la brutalitat de les forces de seguretat de l'Estat
Més de mig miler de denúncies contra la brutalitat de les forces de seguretat de l'Estat
Barcelona

Els Mossos reben més de 500 denúncies per les càrregues policials de l'1-O

La majoria de les denúncies contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són per lesions i per violència policial

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra ja han rebut més de 500 denúncies -533 fins ara- contra la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per la seva actuació en les votacions de diumenge. La majoria per lesions i per violència policial.

Les diverses associacions d'advocats que assessoren els denunciants, i que treballen de forma coordinada, recorden la importància d'acudir a un CAP per obtenir el corresponent informe mèdic per fonamentar la denúncia. I apunten també la possibilitat de denunciar el fet de no haver pogut exercir el dret de vot a causa de les actuacions policials. Dels 533 casos, 137 corresponen a la ciutat de Barcelona.

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya assegura que no entén com algú pot dir que els vídeos són muntatges manipulats. En declaracions a Catalunya Ràdio, el seu portaveu, Josep Miquel Milagros, ha dit que aquesta gent està fent política:

"Fora de lloc per no dir lamentables i, a més, manipulades. Des d'un punt de vista polític, evidentment, defensen els seus interessos. Els partits que puguin dirigir aquestes associacions o sindicats tenen un clar interès polític a atacar el cos de Mossos."

Aquest sindicat tampoc entén que es critiqui els Mossos, quan van tancar més de 220 col·legis electorals sense fer cap ferit, mentre que les policies espanyoles en van tancar menys de la meitat, uns 90, i van fer prop de 1.000 ferits.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut