Els Mossos intensifiquen la vigilància a locals de Lloret de Mar per les punxades a noies

Dotze de les disset punxades han estat en discoteques d'aquesta població de la Costa Brava, on hi haurà més controls als accessos

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra reforçaran la presència nocturna en discoteques de Lloret de Mar, on es concentren 12 de les 17 punxades que s'han denunciat. Les altres cinc han estat en locals de Barcelona. La primera denúncia es va posar el 10 de juliol i ahir se'n van posar les tres últimes. A Catalunya, les afectades són setze noies i un noi. 

No hi ha hagut, en cap dels 17 casos, agressió sexual ni robatori, però les punxades estan creant alarma social. Per això, segons ha assegurat la portaveu dels Mossos d'Esquadra, Montserrat Escudé, a Rac1, la policia hi dona màxima prioritat, s'estan revisant les càmeres de seguretat i parlant amb víctimes i testimonis.

La investigació ha d'aclarir quina és la substància que s'injecta. Escudé ha explicat que els Mossos han contactat amb la policia francesa per determinar si els autors de les punxades poden venir de França. També han posat una alerta a Europol, la feina es fa a nivell global. Se'n té constància d'un altre cas a Eivissa, però no si n'hi ha hagut a la resta de l'estat.

Més vigilància policial al voltant de l'oci nocturn de Lloret de Mar

Un fenomen conegut a Europa

A Catalunya és un fenomen nou, però els primers casos es van detectar a França el 2021, després de la pandèmia. Al Regne Unit i a Bèlgica també se n'han registrat casos. Sempre han tingut lloc en discoteques i afecta gent jove en localitats turístiques amb un oci nocturn rellevant. 

Algunes de les turistes que aquesta matinada eren en discoteques de Lloret de Mar ja havien sentit parlar del fenomen. Ho explica una d'elles, Vicky Florence.

"No només és a Espanya, també a Bèlgica, Països Baixos, França. A tot arreu. Es diu "needle spiking" i passa molt a festivals, clubs, és molt perillós."

Una de les coses que tenen clara és que és important no perdre el contacte amb les acompanyants. Així ho fan Elodie i Melanie, també des d'un local de Lloret.

"Si noto que em punxen, l'aniré a buscar. Mai estem l'una sense l'altra. Sempre estem juntes."


Què fer en cas de punxada

El primer que cal fer si s'ha rebut una punxada és anar a un centre mèdic per fer-se una revisió i recollir mostres que poden ajudar a detectar quina substància s'ha inoculat. Denunciar el fet, a més, permetrà a la policia tenir un mapa d'on estan passant els casos. 

 

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraOci nocturn
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut