Els Mossos dispersen amb gas pebre manifestants que intentaven accedir a la Ciutadella

Hi ha dos detinguts i una quinzena d'investigats per aquests fets, mentre el SEM ha hagut d'atendre 31 persones afectades pels gasos lacrimògens

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han dispersat amb gas un grup de manifestants que intentaven accedir al parc de la Ciutadella al mateix moment en què ha començat al Parlament el debat d'investidura de Salvador Illa.

Un grup nombrós de persones s'han concentrat davant d'una de les portes d'accés al parc al carrer de Pujades, on han arribat a tombar les tanques i ha trencat el cordó que formaven els agents.

Uns quants manifestants han pogut entrar uns metres dins el parc, moment en què els agents han llançat gas per dispersar-los i fer-los sortir del parc de la Ciutadella.

Els Mossos d'Esquadra expliquen que s'ha produït "tensió" i "agressions" contra els agents, i han informat que han detingut dues persones i n'han denunciat una quinzena més per aquests fets. 

Alguns dels manifestants afectats pel gas llençat pels Mossos
Alguns dels manifestants afectats pel gas llançat pels Mossos (3cat)

El sistema d'emergències mèdiques ha hagut d'atendre 31 persones en estat lleu afectades pels gasos lacrimògens, però no ha calgut traslladar-ne cap a centres sanitaris. Amb tot, alguns dels manifestants han explicat que han acabat "tossint i vomitant als arbres".

"No podíem respirar, ens estàvem ofegant. Ens han dit que tiréssim endarrere, però ens hem quedat esclafats entre Mossos i manifestants."

ARXIVAT A:
InvestiduraMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut