Una imatge d'arxiu de Jordi Turull (ACN/Blanca Blay)

Els Mossos busquen Turull per citar-lo per declarar arran de la fugida de Puigdemont

Al secretari general de Junts volen prendre-li declaració per aclarir la seva suposada col·laboració en la desaparició de l'expresident de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra busquen Jordi Turull per citar-lo a declarar arran de la seva actuació en la fugida de Carles Puigdemont aquest matí.

En aquests moments, la policia no aconsegueix localitzar el secretari general de Junts.

Volen prendre-li declaració per aclarir la seva suposada col·laboració en la desaparició de l'expresident de la Generalitat.


Neguen haver demanat la detenció

Els Mossos han negat que s'hagi emès una ordre de detenció contra Turull, tal com havien informat diversos mitjans.

En una publicació a X, el cos policial detalla que és la Comissaria General d'Informació (CGINF) la que instrueix les possibles responsabilitats penals de les persones relacionades amb la fugida de Carles Puigdemont:

Amb tot, fonts internes han admès que sí que estan valorant si hi ha càrrega de prova per a la detenció del secretari general de Junts. Segons fonts policials, Turull anava al cotxe amb Puigdemont.

D'altra banda, des del TSJC s'ha informat que el jutjat de guàrdia d'incidències de Barcelona no ha ordenat cap detenció de cap persona en relació amb la situació generada per la presència i posterior absència de Carles Puigdemont avui a Barcelona.

Sessió accidentada al Parlament per la situació de Turull

Al Parlament, la represa de la sessió a la tarda ha estat accidentada per la incertesa sobre la situació de Turull. Durant el recés del migdia, Junts ha demanat ajornar el ple per l'aplicació de l'"operació Gàbia" i la detenció d'una persona.

La Mesa ho ha desestimat; però, quan s'acabava de reprendre la sessió, Junts ha tornat a demanar una suspensió per una suposada ordre de detenció a Jordi Turull.

El president del Parlament ha aturat el ple perquè la Mesa ho estudiés, però finalment s'ha reprès la sessió.

El president del Parlament, Josep Rull, ha hagut d'acceptar la decisió de la mesa de seguir el debat. La decisió s'ha pres amb els vots a favor d'ERC i del PSC, que s'han imposat als de Junts.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraCarles PuigdemontJordi TurullParlament de CatalunyaSalvador IllaEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut