Els joves de 16 anys podran conduir microcotxes elèctrics amb un nou carnet

Podran conduir cotxes elèctrics que no superin els 90 km/h de velocitat i els 400 quilos de pes sense bateries

RedaccióActualitzat

La DGT està enllestint un nou carnet de conduir per a joves de 16 i 17 anys: el B1, amb el qual podran conduir cotxes elèctrics que no superin els 90 km/h de velocitat, i pesin menys de 400 quilos sense les bateries.

Fins ara, per conduir aquests vehicles calia el permís B, que es pot treure a partir dels 18 anys.

Per obtenir el nou carnet B1 s'haurà de superar un examen teòric similar al que es passa per tenir el B, i un examen pràctic adaptat als vehicles.

Aquest nou permís és similar a l'AM que es pot obtenir a partir dels 15 anys per conduir ciclomotors, de dues o tres rodes, o vehicles de 4 rodes que no superin el 50 cc i una velocitat de 45 km/h.

Un carnet de conduir per a joves de 16 anys permetrà conduir cotxes elèctrics
El nou carnet és per a un tipus de vehicle específic de menys de 400 quilos

De moment, Trànsit no ha posat data a l'estrena del nou carnet, tot i que espera que funcioni a partir de l'any vinent.


Millorar l'educació, la sostenibilitat i la mobilitat rural

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destacat que aquests permisos, previstos en la normativa europea, ja funcionen "amb bons resultats" a països com França, Itàlia, Portugal o el Regne Unit.

"Afavoriran la mobilitat dels més joves a l'àmbit rural, on la xarxa de transport públic no arriba en les mateixes condicions."

El ministre Marlaska i el director de la DGT, Pere Navarro, han presentat el pla d'Estratègia de Seguretat Viària 2030, que disposa 62 línies d'actuació amb l'objectiu de reduir a la meitat les víctimes mortals i ferits greus per accidents de trànsit, en aquesta dècada.

El nou carnet per als joves de 16 i 17 anys pretén també millorar l'educació viària dels nous conductors i afavorir l'ús de vehicles sostenibles per fer front al canvi climàtic.

L'educació viària i la mobilitat segura i sostenible s'inclourà en el currículum escolar de forma progressiva a partir del curs que ve.

També s'ordenarà, en col·laboració amb els ajuntaments, l'ús dels vehicles de mobilitat Personal, VMP, com els patinets elèctrics. Es regularà l'edat mínima per conduir-los, l'ús del casc i l'assegurança obligatòria i s'inclourà a la reforma del reglament de circulació, ha dit el ministre.

Canvis en els terminis

Entre les moltes mesures, Trànsit també ha anunciat que es revisaran els terminis per renovar del permís de conduir: seran més llargs per als més joves i més curts per als conductors de més edat, per adequar-se a la normativa europea.

També s'actualitzaran les proves d'aptitud psicofísiques que es fan als centres de reconeixement mèdic de conductors, que no s'han revistat des del 2007.

ARXIVAT A:
TrànsitMenorsMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut